пʼятниця, 26 липня 2013 06:00

Кішка вигодувала дев'ятьох кроленят

Автор: фото: Вікторія МАРЦЕНЮК
  Кішка Мурашка з кроленятами, яких почала вигодовувати після смерті кролиці. Щоб у неї прибуло молока, господарі давали макарони з м’ясом, молочні каші, рибу
Кішка Мурашка з кроленятами, яких почала вигодовувати після смерті кролиці. Щоб у неї прибуло молока, господарі давали макарони з м’ясом, молочні каші, рибу

У господарстві 64-річної Тетяни Машталір із села Іванківці Козятинського району Вінниччини кішка вигодовує дев'ятьох кроленят, які осиротіли при народженні. Крім них, має своє кошеня.

— Кролиця щойно привела малят і здохла, бо пошесть на них пішла. Думаю, може, кицька вигодує, бо більше в мене ніхто не доїться. За тиждень до того вона котеня привела. Чоловік іще сперечався зі мною, що вона їх не прийме. А я кажу: як не вона, то все одно здохнуть, спробуємо, — розповідає Тетяна Іванівна. — Це було в два часа ночі. Я зразу в ящик постелила травички на дно, положила всіх кроленят і кицьку.

Кішка Мурашка живе в родині Машталірів близько 10 років.

— Рано встаю до ящика, а вона над ними муркоче, облизує їх, лапками гладить. Така вже довольна, біля них хвостом вертить. Радувалася, що в неї стільки діток є. Цілими днями біля них, тільки в туалєт десь відійде — і бігом назад у ящик. І котеня з ними гарно грається — обіймає їх, скаче по них зверху.

Щоб у кицьки прибуло молока, господарі давали їй макарони з м'ясом, каші на молоці, рибу. Годувала кроленят два тижні.

— Потом почали здихати, за тиждень четверо не стало. Шкода так, стільки бавили їх. Викликала ветеринара, він сказав, що кроляче молоко набагато жирніше, чим у киці, — говорить господиня. — Кролики недоїдали, бистро голодніли, тому й дохли. А з Мурашки ссе молоко ще й котеня, всім не хватало. Порадив купити їм додаткові підкормки.

Тричі на день Тетяна Іванівна підгодовує кроленят зі шприца.

— Кілька ложок спеціальних гранул для кроленят розвожу із кип'яченим молочком і заливаю туди. Так їдять, аж прицмокують. Хай ше трохи підростуть, тоді будемо давати овес, суху люцерну та сухарики й переселимо в кролятники.

Зараз ви читаєте новину «Кішка вигодувала дев'ятьох кроленят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути