середа, 02 березня 2011 01:30

"Кажуть, Галя в чемодані Каддафі привезла"

Автор: фото: REUTERS/Yuri Kuznetsov
  Особиста медсестра лівійського лідера Каддафі 38-річна Галина Колотницька виходить із під’їзду свого будинку 28 лютого. Вона називає Каддафі татом і сподівається, що за кілька місяців повернеться до нього на роботу
Особиста медсестра лівійського лідера Каддафі 38-річна Галина Колотницька виходить із під’їзду свого будинку 28 лютого. Вона називає Каддафі татом і сподівається, що за кілька місяців повернеться до нього на роботу

27 лютого Галина Колотницька третім літаком з українськими медиками та інженерами повернулася з Лівії. Працювала особистою медсестрою лідера країни Муаммара Каддафі. О 4.00 приїхала додому, у Бровари під Києвом.

— Сусідка побачила в новинах по телевізору, як Галя на журналістів в аеропорту кидалася і билася, — говорить літня жінка в рудому пальто, виходить із сусіднього під'їзду. — Кажуть, п'яна приїхала. Казала, що Каддафі скоро повернеться до влади, і вона знову до нього поїде.

28 лютого біля під'їзду Галини зібралися близько 10 журналістів із різних видань. Із квартири виходить дочка Колотницької Тетяна. Бачить репортерів і біжить у бік дороги.

Близько опівдня до будинку під'їжджає таксі. Галина вискакує з квартири, біжить і сідає в машину. Таксист каже, вона не хотіла розмовляти. На його питання, чи не через неї тут усі зібралися, сказала "так". За годину повертається на іншому таксі з покупками. Несе їх у пакетах "Мегамакс".

— Нічого не скажу, — говорить російською. — Досить того, що зробили мене коханкою і сказали, що я в аеропорт п'яна прилетіла.

Галина йде до квартири. Видно, що двері помешкання подвійні. Зовнішні старі, оббиті дермантином, внутрішні — дерев'яні. Більше з квартири не виходить, на дзвінки і стукіт не відповідає. Згодом виходить її мати, Ірина Колотницька. Вона працює сторожем на одному з броварських підприємств.

— Чого ви тут стоїте? Придурки! — кричить.

Дочка Галини до вечора додому не повертається. Сусіди кажуть, вона може залишитися в іншій квартирі, на масиві.

До журналістів, які періодично стукають до Галини Колотницької виходить сусід із верхнього поверху.

— Не лізьте до неї, дайте людині спокій, — кричить він. Фотографа, який стоїть найближче, б'є кулаком у голову. Той падає. Камера вціліла, бо впала на живіт.

Виходить сусід із квартири праворуч. Чоловік років 65-ти відкриває двері в одних трусах. Каже, що Галину після повернення не бачив.

— Та вона хароша девочка, просто устала через ці перельоти, — запрошує до квартири Василь Олексійович. — Колись моя жінка Надя приболіла, то вона приходила їй уколи давати. Безотказна дєвочка. Сам хочу подивитися на неї, поздравити.

Літні жінки, які спускаються сходами, сердито бурмочуть. Їм не подобається, що журналісти обсіли будинок.

— Не трогайте її, вона завжди була скромна, не висовувалася, — каже чоловік у шкірянці. — Через вас бабки переполох підняли. Кажуть, Галя в чемодані самого Каддафі привезла.

Зараз ви читаєте новину «"Кажуть, Галя в чемодані Каддафі привезла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути