середа, 04 квітня 2012 07:45

Ірині Крюковій пропонували зарплату 375 гривень

Автор: фото: Інна Іщук
  Ірина Крюкова із села Байбузи Черкаського району перевчилася на адміністратора готелю і ресторану. Одразу влаштувалася на роботу
Ірина Крюкова із села Байбузи Черкаського району перевчилася на адміністратора готелю і ресторану. Одразу влаштувалася на роботу

27-річна Ірина Крюкова із села Байбузи Черкаського району після скорочення з посади секретаря перевчилася на адміністратора і знайшла роботу в ресторані.

— За освітою я вчитель молодших класів. Пропрацювала два місяці у школі. Зрозуміла, що виховувати хочу лише своїх дітей, — розповідає. — Пішла секретарем у Черкаське звірогосподарство.

2010-го Ірину скоротили.

— Була можливість залишитися на півставки, але це 375 гривень. А на мені кредит висів за побутову техніку. Щомісяця треба було виплачувати по 500 гривень. Стала на біржу. Почала розпитувати знайомих про роботу. Хотіла піти на завод "Верес", але там теж скорочували працівників. Моя перукарка сказала, що чула про вільне місце адміністратора в ресторані "Бурхливий потік" у сусідньому селі Мошни.

Для роботи треба було пройти навчання. На курси направив центр зайнятості.

— Можна було їхати до Львова або Сімферополя. Я вибрала Крим. Навчання і проживання мені оплачували, гроші треба були тільки на харчі. На курсах учили готельно-ресторанного бізнесу. Що повинен знати адміністратор — від пральні до технічних служб і персоналу. Вчили іноземну мову, інформатику, як бронювати номер, як робити розрахунки.

Навчання тривало два з половиною місяці. Потім Ірина влаштувалася до ресторану "Бурхливий потік".

— У перший же тиждень повідомили, що в нас буде весілля на 125 осіб. Сказали, це бойове хрещення, — продовжує Ірина. — Усе пройшло добре. Мені подобалося. Зарплата мінімальна, але все одно вища, ніж у секретаря. Плюс чайові. Але ресторан новий, і замовлень було дуже мало. Узимку взагалі рідко люди приходили. Каса по нулях. Тоді офіціантка Оксана запропонувала поїхати у Крим гувернанткою або покоївкою. Через інтернет знайшли оголошення. 1 червня поїхали в селище Рибаче, біля Алушти, працювати покоївками в котеджі. Утрьох прибирали 19 номерів. Згадала курси. Я знала, як правильно застилати ліжко, з чого починати прибирання, щоб раціонально використовувати час, як краще сортувати білизну. Платили 1700-2700 гривень. Зарплата залежала від робочих днів і сезону. Житло безкоштовно, давали продукти —  картоплю, муку, цукор, каші. Працювали в Криму до жовтня. Улітку знову поїду.

10

тисяч осіб скоротили в "Укртелекомі" 2011-го після продажу компанії іноземному інвестору. Кількість працівників зменшилася з 79,3 тис. до 69,2 тис.

27

тисяч працівників санепідемстанцій скоротять до кінця року. Звільнення відбудуться трьома хвилями — у квітні, липні та жовтні. Зараз там працюють 54 тис. осіб.

3,2

тисячі даїшників скоротили 2011-го. Найбільше в Донецькій області — 700.

 

Зараз ви читаєте новину «Ірині Крюковій пропонували зарплату 375 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути