пʼятниця, 22 липня 2016 00:20

Хресну ходу не пустили до Житомира

Бійці АТО не пустили до Житомира хресну ходу Української православної церкви Московського патріархату. 18 ­липня парафіяни мали зайти центральною вулицею до Спасо-Преображенського собору в центрі міста, провести службу й рушити далі.

Громадські активісти намагалися заборонити хід через суд. Коли не вдалося — перекрили об'їзну дорогу, змусили йти в обхід.

— Хода проклала маршрут повз місце дислокації 95-ї десантно-штурмової бригади, бійці якої платять за мир життям. Московські попи вперто не помічають цього. Відмовляються відспівувати хлопців, які загинули за незалежність України. Називають війну братовбивчою. Але ж це Росія напала на Україну, — каже учасник блокади Валерій Арашунян, 36 років.

Парафіяни дійшли до собору обхідними вулицями. Відпочили й пішли до Києва.

Хресний хід організувала Українська православна церква Московського патріархату. Кількасот її прочан вирушили 6 липня зі Святогірської лаври, що на Донеччині. За три дні з Почаївської лаври у Тернопільській області пішла друга колона. В обох йде до півтисячі вірян. 26 липня планують зустрітися в Києві.

Ходу використовують для дестабілізації ситуації в країні, запевняють правоохоронці.

— До віруючих претензій немає. Ми поважаємо їх вибір. Але до нас надходить інформація про присутніх серед них провокаторів. Тому організатори цього заходу мають відповідати за безпеку, — говорить 49-річний Василь Грицак, голова Служби безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Хресну ходу не пустили до Житомира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути