пʼятниця, 13 липня 2012 06:30

Хлопчик вижив після падіння з п'ятого поверху

— Я слышала, как он падал. Быстро зашуршали деревья, а потом глухой хлопок. Выглянула с окна, а ребенок висит на абрикосе, — розповідає запоріжка 27-річна Катерина Іванова з 9-поверхівки на вул. Ладозькій, 36а.

У вівторок о 8.00 з вікна п'ятого поверху цього будинку випав 1,5-річний Єгор. Виліз на підвіконня у спальні і вперся на москітну сітку, доки його мати Ірина, 26 років, готувала сніданок на кухні. Сітка відірвалася.

62-річна Наталія Комарова в цей час гуляла з собакою на подвір'ї.

— Єгор із сіткою летів, зачепився за гілки на дереві навпроти другого поверху і повис на лівій нозі, плакав. Чула як закричала якась жінка, а потім наш сусід Микола Демешко із першого поверху. Він організував порятунок. Хтось із вікна викинув товсту ковдру. Її натягнули на землі семеро чоловіків. Молодий слюсар, який обслуговує наш будинок, заліз на абрикосу. Через те, що гілки тонкі, він тримався за них руками, а малого зіштовхнув. Той упав на ковдру. Мати його одразу схопила. Була в шоці, розгублена. Залишився неушкоджений, лише на вусі та скроні подряпини. На лівій нозі червоний слід — буде синяк. Тоді приїхали рятувальники та "швидка". Ірина заміжня. Квартира їй дісталась у спадок від батьків. Лікарі порадили їй поставити свічку в церкві, що син залишився живий. Це Боже провидіння, він родився в сорочці.

Напівзасохла стара й розлога абрикоса, на якій повис хлопчик, сягає четвертого поверху. Микола Демешко казав, що хотів спиляти її цієї весни, але передумав.

— Ситуация с мальчиком — уникальная. Это наука для родителей. Нельзя оставлять окна полностью открытыми. Москитная сетка гибкая и не надежная, — каже Юлія Ісаєнко з прес-служби запорізьких рятувальників.

Минулого літа на Запоріжжі сталися два подібні випадки. Перший — в обласному центрі 18 липня: 1,5-річний хлопчик випав із вікна восьмого поверху й помер. Другий — у місті Дніпрорудне Василівського району. Хлопчик випав із п'ятого поверху, отримав черепно-мозкову травму, але вижив.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик вижив після падіння з п'ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути