середа, 16 травня 2012 00:45

Гроші беруть за стоянку на тротуарах

Біля Софіївського парку в Умані на Черкащині бракує парковок. Облаштована лише одна на 40 місць. Водії ставлять машини на тротуарі вздовж дороги. Там із них вимагають грошей за стоянку.

— За шо платити, нічого не обустроєно, лічильника немає. А давай 20 гривень. Ми в Києві стільки не платимо, як тут. Я понімаю — приїхав, час постояв і заплатив стільки-то. А тут півчаса 20 гривень і цілий день 20 гривень, — свариться із касиром-контролером біля білої "волги" киянин Володимир Миколайович, 64 роки. Відмовляється давати гроші та їде геть.

Плату за стоянку на тротуарах і узбіччях беруть на відстані 100 м обабіч входу по вул. Садовій. Знак "платна парковка" із розцінками стоїть на тротуарі. Стоянка автобуса 30 грн, автомобіля — 20.

Касир-контролер 39-річна Наталія Дудник ходить поміж автівками із касовим апаратом.

— Парковки ще не облаштовані, бо в нас іде реконструкція, — пояснює. — Зараз майже половина не платять. Лаються нецензурно. Дороги їм не подобаються, вказівних знаків нема — в усьому винен касир, бо він просить 20 гривень.

На тротуарі припарковані кілька великих туристичних автобусів. Тому пішоходи рухаються проїжджою частиною.

— У нас є всі необхідні дозволи на збір грошей за паркування, — говорить директор парку Іван Косенко. — У генеральному плані розбудови Софіївки передбачене будівництво ще одного входу з боку автодороги Київ — Одеса. Там буде парковка для великої кількості транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Гроші беруть за стоянку на тротуарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути