вівторок, 14 червня 2016 00:15

Газову заправку зводять під багатоповерхівкою

Жителі вул. Єлизавети Чавдар на столичних Осокорках протестують проти будівництва газової заправки для автомобілів. Її планують спорудити за 25 м від найближчого житлового будинку. Поряд — приватні двори, ще дві багатоповерхівки й магазин.

— Хто веде роботи — невідомо. Показують підроблені документи від Державної архітектурно-будівельної інспекції. Але адміністрація Дарницького району про це не знає, дозволу не видавала, — розповідає 24-річна Надія Пресіч-Потоцька. Живе в багатоповерхівці через дорогу від будівництва. — Зводити газову заправку під нашими вікнами починають утретє. Минулі рази домоглися припинення. Два тижні тому територію знову обгородили парканом. Ми викликали поліцію. Правоохоронці заборонили вести роботи далі. Але коли поїхали, вони відновилися. Поліцейський каже мені: "Якщо вони так нагло будують, значить, занесли гроші всім. І суду дадуть. Мені по-людськи вас жаль. Але так є в нашій країні". Територію майбутньої заправки бетонують уночі, щоб мешканці не бачили. Понавозили тітушок. Зараз жодна незаконна газова заправка не дотримується правил протипожежної безпеки. Може вибухнути. Боюся за дітей, вони люблять там бігати.

— Якщо газові ємності на землі, відстань від АЗС до житлових будинків має бути не менше 40 м. До інженерних комунікацій та каналізації — 50 м, щоб газ не потрапив у помешкання людей. Така ж відстань повинна бути до хвойних дерев. До листяних — 20 м, — розповідає начальник відділу техногенної безпеки Києва Андрій Боровик. — Більшість газових АЗС нехтують цими вимогами. Викинута на території непогашена сигарета може спричинити вибух. Зазвичай персонал таких станцій не знає, як заправляти авто.

203 газові автомобільні заправки офіційно працюють у столиці. Ще стільки ж — нелегально, говорить 40-річний Сергій Куюн, директор "Консалтингової групи "А 95".

Зараз ви читаєте новину «Газову заправку зводять під багатоповерхівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути