пʼятниця, 16 вересня 2016 00:00

Євробачення пройде в Києві

Пісенний конкурс Євробачення-2017 прийматиме столиця. За це право боролися шість міст — Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків та Херсон. Переможця оголосили 9 вересня.

На проведення заходу Кабмін виділив 450 млн грн. Ще 1,2 млрд грн дасть столична влада.

Пісенний конкурс відбудеться у Міжнародному виставковому центрі. Це комплекс із трьох павільйонів загальною площею 58 тис. кв. м. Технічно оснащений, має конгрес-хол і 14 конференц-залів, кімнати для переговорів, приміщення для зберігання цінних речей і зброї, кафе та ресторани швидкого харчування, гардероби й туалети.

— Центр розрахований на 14 тисяч осіб. Щоб розвантажити міст через Дніпро, можна пустити річкові трамваї. Вони мають залишитися й після заходу. Є питання, де проводити церемонію відкриття конкурсу — у "Мистецькому Арсенал" чи Софії, — каже міністр культури Євген Нищук, 43 роки.

— Я виступав у Міжнародному виставковому центрі. Бував там на концертах іноземних зірок, — каже лідер рок-гурту "Мед Хедс" Вадим Красноокий, 42 роки. — Великий зал створює проблему для акустики. Хоча на концерті німецького гурту "Рамштайн" на сім тисяч людей усе звучало прекрасно.

2005 року Євробачення проводили в Палаці спорту. От це справді жахливий зал. Правильні музичні приміщення — це старі опери й театри. Але такі зали — не формат Євробачення ні за розмірами, ні за стилем. Відповідних приміщень для якісного музичного шоу в Україні немає.

62-й конкурс Євробачення триватиме 9–13 травня наступного року. Українські виконавці перемагали двічі: 2004-го — Руслана, цьогоріч — Джамала.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення пройде в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути