вівторок, 27 вересня 2016 07:10

Євробачення відкриють у Софії Київській

Пісенний конкурс Євробачення 2017 року відкриють на території Національного заповідника "Софія Київська". Так вирішили на зустрічі представники Європейської мовної спілки, Національної телерадіокомпанії, мерії й делегати зі шведського Стокгольма.

— Софія Київська зараз не діє як храм. Це — музей. Тому ми не порушимо почуттів вірян, — каже 50-річний Олексій Резніков, заступник голови столичної КМДА.

На Софійській площі розстелять червону доріжку. Нею пройдуть майбутні учасники. Обабіч встановлять екрани для трансляції церемонії. Потім делегації країн вирушать до Євроклубу на закриті вечірки для команд-учасників.

Працівників заповідника на переговорах не було.

— Урочисте представлення чи вручення можна провести у Софії Київській. Але не концерт. Маємо обмеження щодо світла та звуку. Програми відкриття поки що не бачили. Колектив заповідника не допустить того, щоб за­шкодили тисячолітній пам'ятці, — каже Олексій Курпас, керівник прес-служби заповідника.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення відкриють у Софії Київській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути