пʼятниця, 08 липня 2011 00:45

Європа прийшла в Умань з інвестиціями та новою сміттєприбиральною технікою

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Директор підприємства ”Еко. Сервіс” Олександр Самусь (ліворуч) і заступник міського голови Умані Максим Поляков (праворуч) оглядають нову техніку та обговорюють перспективи співпраці на майбутнє
Директор підприємства ”Еко. Сервіс” Олександр Самусь (ліворуч) і заступник міського голови Умані Максим Поляков (праворуч) оглядають нову техніку та обговорюють перспективи співпраці на майбутнє

В Умані на Черкащині з початку липня почали прибирати за сучасними стандартами. Столична фірма "Еко. Сервіс", яка прибирає Печерський район Києва, відкрила в місті свій філіал.

Проблема вивозу сміття для Умані — міста з офіційною кількістю населення близько 87 тис., була актуальною понад 20 років. Полігон побутових відходів, що працює із середини ХХ ст., давно вичерпав свій ресурс, і більше не може приймати сміття, техніка в комунального підприємства зношена і застаріла. Уманці не раз висловлювали своє невдоволення вивозом непотребу. Незважаючи на підняття тарифів, якість послуг не покращувалася. Ситуація змінилася чотири місяці тому, коли заступник міського голови з економічних питань Максим Поляков знайшов інвесторів, які готові були вкладати гроші в розвиток міста. Першим кроком у співпраці стало прибирання, адже порядок і чистота — візитна картка будь-якого міста. Ініціативу заступника підтримав міський голова Умані Юрій Бодров. З-поміж трьох великих міст Умань обрали як найперспективніше для інвестицій.

Кияни вже вклали 2,7 млн грн у придбання вантажівок для вивозу сміття та євроконтейнерів. Тепер сміття забирають нові вантажівки, а на місці старих контейнерів з'явилися євроконтейнери об'ємом 1,1 куб. м. Поряд із ними будуть окремі — для скла, пластику та паперу. При цьому тарифи на вивіз непотребу не підвищили. До кінця року планують витратити ще близько 10 млн на будівництво сортувальної лінії. У перспективі — побудова екологічно чистого безвідходного сміттєпереробного заводу. Він зможе обслуговувати й сусідні райони.

— Ми довго обирали, в якому місті хочемо працювати, — розповідає директор підприємства "Еко. Сервіс" Олександр Самусь, 39 років. — У нас було безліч пропозицій, але вибрали Умань. Потенціал у міста великий. Крім того, що тут багато туристичних об'єктів і вдале географічне розташування, ми знайшли розуміння та ініціативність в особі заступника мера Максима Полякова. Далі розробили інвестиційний проект, паралельно знайомлячись з містом. Сподобалося те, що в Умані нас сприйняли як партнерів, без зайвих зволікань і тяганини почали працювати. Щиро радію, коли бачу, що наші вкладення допомагають рухатися вперед. Думаю, що це тільки початок нашої роботи в Умані.

В Уманській міській раді впевнені, що надалі приток інвестицій у місто збільшиться.

— Ми створюємо сприятливі умови для інвесторів, — говорить заступник міського голови з економічних питань Максим Поляков, 29 років. — Для Умані є великим ривком у розвитку те, що до нас прийшов такий потужний інвестор, як "Еко. Сервіс". У нас створили філіал, який даватиме додаткові надходження в міський бюджет, нові робочі місця. Робітники комунального підприємства, яке до цього наводило порядок у місті, які хочуть працювати, надалі працюватимуть. Головне завдання для нас зараз налагодити ефективну співпрацю з "Еко. Сервісом" і почати роботу з інвесторами щодо розвитку інших галузей життєдіяльності міста. При цьому ми не віддаємо землі та не надаємо інших послуг потенційним інвесторам, а конструктивно працюємо.

В Умані нові сміттєприбиральні вантажівки зустрічали оплесками.

— Обурювалися, куди забирають старі контейнери, — говорить уманка Ольга Мазур, 56 років. — Навіть сварилися з тими, хто їх забирав, але коли привезли нові контейнери — чисті, гарні, з кришками, ми мало не плакали. Сусіди плескали в долоні, коли яскрава машина приїхала за сміттям. Тепер бачимо, що зміни в Умані вже відбуваються і не соромно буде перед родичами з Польщі.

Підтримати "Еко. Сервіс" приїхали в місто учасниці гурту "СМС". Вони закликали уманців любити своє місто та робити його чистішим. Це і показали власним прикладом, помивши сміттєприбиральну машину. Акція проходила на одній з автомийок на вул. Київській неподалік "Софіївки". Співачки в купальниках і парео, швабрами та піною мили МАН. Усі охочі могли приєднатися до акції і помити вантажівку з "СМС".

Зараз ви читаєте новину «Європа прийшла в Умань з інвестиціями та новою сміттєприбиральною технікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути