пʼятниця, 07 жовтня 2016 06:05

Євробачення проведуть у Міжнародному виставковому центрі

П'ять основних місць проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 визначили у столичній міськ­адміністрації.

— Основну арену та прес-центр розташуємо в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті. Євроклуб — у бізнес-центрі "Парковий", Євроселище — на Хрещатику. Місце відкриття та закриття пісенного конкурсу зараз обговорюється. Можливо, урочистості проведемо в "Мистецькому Арсеналі", міськадміністрації або на території Софії Київської, — каже 43-річний Сергій Майзель, директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Розповідає, як оновлять місто до проведення конкурсу:

— Запустимо річковий трамвай Дніпром від Поштової площі до основного місця проведення фестивалю на Лівобережній. Зведемо пішохідні переходи. На Броварському проспекті, Русанівській набережній і мосту Метро відремонтуємо освітлення, встановимо ілюмінацію, світлофори. Там і на Хрещатику полагодимо дорогу й фонтан на майдані Незалежності.

— У Софії Київській і "Мистецькому Арсеналі" не можна проводити відкриття Євробачення. Бо там недопустимий гучний звук, вібрації. Через дорогу від Арсеналу розташована Києво-Печерська лавра — об'єкт ЮНЕСКО (Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. — ГПУ). Наші пам'ятки можуть заплатити високу ціну за непотрібний пафос урочистостей, — говорить 47-річна Владислава Осьмак, києвознавець. — Звідки взагалі думка, що масовий музичний захід треба проводити на території таких об'єктів? Євробачення — це рух, енергія, гучний звук, багато електроніки. Тут головне — вільне місце, яке легко адаптувати під потреби конкурсу, й гарна інфраструктура. Не потрібно створювати "додану вартість" пісенного конкурсу за рахунок об'єктів ЮНЕСКО. Вони й так тріщать.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення проведуть у Міжнародному виставковому центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути