субота, 30 червня 2012 07:45

"Якщо виграємо, утнемо велику вечірку"

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Півзахисник іспанської збірної з футболу Санті Касорла фотографується з київським школярем Микитою біля столичного готелю ”Опера”. Іспанців поселили в ньому в четвер
Півзахисник іспанської збірної з футболу Санті Касорла фотографується з київським школярем Микитою біля столичного готелю ”Опера”. Іспанців поселили в ньому в четвер

Іспанська збірна з футболу прилетіла з Донецька до столиці у четвер пополудні. Наступного дня близько 12.00 біля столичного готелю "Опера" стоїть автобус з написом іспанською та англійською: "Причина жити, причина мріяти. Віва Іспанія!". Біля металевого паркана чергують "беркутівці".

Під входом чекають п'ятеро дівчат і хлопець, років 12. 16-річна Анастасія, учениця гімназії №167, тримає іспанський прапорець й аркуш. На ньому від руки іспанською написала: "Вперед, червона фурія!".

— Пришли в девять. Целый день планируем стоять, — говорить 12-річний Олексій, стоїть з рюкзаком за спиною. Прийшов із сестрою та її подружками. — Іспанці мені подобаються, але у фіналі буду вболівати за Італію. Вони заслужили перемогу. А взагалі вболіваю за Португалію та Україну.

— "За кого будете вболівати? — За Україну! — А потім?" — розповідає анекдот 16-річна Юлія. У столиці гостить у рідних, приїхала з Одеси. — Футболом зацікавилася чотири роки тому. Дивилася серіал "Кадети". А його перервали матчем "Челсі" — "Манчестер". Думаю, от козли. Але сподобалося, особливо Роналдо. Тільки купила собі манчестерську форму, Роналдо перейшов у "Реал". Але футболку я все одно заносила до дір.

— А мені Касільяс, воротар збірної Іспанії, подобається. Він ще нежонатий, маю шанс, — каже подруга.

За 10 хв. із ресторану "Белліні", що поруч з готелем, виходить півзахисник збірної Іспанії Санті Касорла.

— Санті, пліз фото! — гукають фанати.

Футболіст фотографується зі школярами, за кілька хвилин повертається в ресторан.

— Я встигла, я встигла! — радіє Анастасія. — А як його хоч звуть?

— Це Санті Касорла, — каже Олексій. — Повезло тобі.

Іспанські вболівальники Роберто Карбальйо, 30 років, зі своїми друзями Альваро та Джорді, приїхали до Києва на тиждень із Мадрида. У п'ятницю опівдні спускаються на станцію метро Хрещатик.

— Ми страшенно не хотіли грати з Німеччиною у фіналі. Бо фізично німці готові краще за італійців. А зараз не можемо відійти від фантастичної гри Італії у півфіналі. Наші їх переграють, якщо перебігають, — розповідають.

— Зараз їдемо у музей до Пирогова. Нам казали, що там є гарні українські хати, подібні до іспанських. Якщо Іспанія виграє, утнемо велику вечірку в центрі міста. Накупимо наших продуктів: вина, чорісо, хамону. Паелью приготуємо. Нам казали, що тут є іспанські ресторанчики і хороші гіпермаркети, де це все можна придбати. Після фіналу залишимося ще на три дні, бо маємо відпустку. Хочемо сповна її використати.

— А якщо програєте?

— Будемо святкувати з італійцями. Іспанці з італійцями традиційно приятелюють. От англійців ми всі недолюблюємо. Французів також.

Гравці італійської збірної прилітають на фінальний матч із Варшави в суботу о 13.30.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо виграємо, утнемо велику вечірку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути