пʼятниця, 16 грудня 2016 00:55

Епідемія грипу накрила 11 областей

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області від грипу померла 7-річна Мирослава Демчук. У ніч на минулу суботу в неї раптово підвищилася температура. Батьки викликали "швидку".

— Лікарі приїхали о четвертій ранку, зробили укол. Сказали, що за 40 хвилин температура впаде, і поїхали, — згадує Володимир Демчук, дід дівчинки. — Дали стандартний бланк, на якому ми вписали ім'я, прізвище і дату народження онучки.

Зранку дівчинці покращало, однак наступної ночі стала задихатися, почалися судоми. Батьки знову викликали "швидку", але донька померла до приїзду лікарів.

— Дочка непритомніла. "Швидка" приїхала, коли вона вже не дихала, — розповідає мати Мирослави Демчук. — Це неправда, що напередодні я відмовилася від госпіталізації. Нам її не пропонували. Дочці просто збили температуру і поїхали.

Медики кажуть, що батьки відмовилися везти дочку до лікарні.

Автор: Таїса Олійник
 

— Таке різке погіршення не схоже ні на грип, ні на гостру респіраторну вірусну інфекцію. Поки що рано говорити, від чого конкретно померла дитина. Треба чекати результатів розтину, — каже заступник начальника відділу охорони здоров'я Криворізького міськвиконкому Олександр Лук'яненко.

Від початку епідемічного сезону в Україні від грипу померли троє.

— Двоє з трьох загиблих перебували у групі ризику. У них була висока імовірність ускладнень від грипу. Один страждав на ішемічну хворобу серця, другий — на цукровий діабет, — говорить Тетяна Дихановська, завідувач Центру грипу та гострих респіраторних і вірусних інфекцій Українського центру з контролю та моніторингу захворювань.

За тиждень в Україні на грип і ГРВІ захворіли понад 300 тис. людей. Епідемічний поріг перевищено в 11 областях. Найбільше хворих — на Буковині, Полтавщині, Дніпропетровщині й Тернопільщині.

Місцева влада оголошує карантини у навчальних закладах. У Сумській області з 12 по 19 грудня він діє у всіх школах і дошкільних закладах. У Тернополі не навчаються з 14 грудня. На Рівненщині заняття скасували в Острозькому та Радзивілівському районах і в місті Острог. На вимушених канікулах учні 18 шкіл Запоріжжя, у деяких навчальних закладах закрили окремі класи. У Херсонських школах карантин оголошено з 14 до 20 грудня.

У Києві не навчаються у 37 школах, де хворих понад 20%. Ще в 16 закладах не працюють окремі класи.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія грипу накрила 11 областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути