вівторок, 25 жовтня 2011 00:15

Двійник Тараса Шевченка працює будівельником

Автор: фото: Євген Колесник
  Володимир Шевченко (праворуч) із міста Тальне на презентації конкурсу двійників Тараса Шевченка в Києві разом із заслуженим артистом України Петром Панчуком
Володимир Шевченко (праворуч) із міста Тальне на презентації конкурсу двійників Тараса Шевченка в Києві разом із заслуженим артистом України Петром Панчуком

— Ми з братом задумали бешкетницьку акцію. Думаю, Тарас Григорович був би не проти. Бо це дуже сучасний поет. Він був веселим дядьком і умів розважатися, — каже книговидавець Віталій Капранов, 44 роки, на презентації конкурсу двійників Тараса Шевченка, який започаткував із братом.

— У Шевченка яскраве графічне обличчя. В Україні 41 мільйон двійників Тараса Григоровича. Його риси можна знайти в кожного українця. Ми не ставимо вимог стосовно віку претендентів чи статі. За зразок можна брати всі портрети Шевченка — молодого без вусів або старого з бородою.

Щоб узяти участь у конкурсі треба заповнити анкету в інтернеті й надіслати два свої фото. Або надіслати лист за адресою: "Друг читача" вул. Фрунзе, 160щ, м. Київ, 04073 з позначкою "На конкурс двійників Т. Шевченка".

До Києва організатори привезли двійника поета 45-річного Володимира Шевченка з черкаського міста Тальне. Наклеїли чоловіку густі вуса. Через них погано чути, що той говорить.

— У житті ходжу голений. Тільки в молодості мав вуса, — каже Володимир. — Працюю на будівництві.

Фіналістів конкурсу запросять до столиці і представлять на виставці-ярмарку "Медвін: Книжковий світ-2011". Вона відбудеться 10–13 листопада в Київському інституті фізкультури. Надсилати фото для конкурсу можна до 10 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Двійник Тараса Шевченка працює будівельником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути