четвер, 16 вересня 2010 05:14

Дорогі ліки підробляють найчастіше

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів з початку року закрила 149 аптек. Після перевірок виявили, що вони не мали належної матеріально-технічної бази, аби продавати ліки. Ще 30 закрилися самі, коли дізналися про інспекції.

— Такі аптеки є потенційними розповсюджувачами фальсифікованих ліків, — говорить Олексій Соловйов, голова Держлікінспекції.

Підробляють наступні медпрепарати — кетанов, омез, гепабене, мезим-форте, доларен, фестал, флюколд-N, колдфлю, ефект, лінекс, афлутоп, бактисубтил, зестра, лоринден-А.

— Найчастіше шахраї підробляють дорогі та ходові медикаменти, — пояснює Надія Шульга, начальник Черкаської обласної інспекції з контролю лікарських засобів. — Для підробки замішують дешеву субстанцію, часто прострочену. Упаковку до неї виготовляють власноруч. Потім купують партію справжнього препарату, що має сертифікат і серію. Під цим і продають фальсифікат.

За словами експерта, визначити підробку складно:

— Якщо ви раніше вживали певні ліки, а потім раптом вони почали відрізнятися на вигляд, смак, запах — це перші ознаки фальсифікату. Треба звернути увагу на упаковку. Якщо інструкція нечітка, написана з помилками, або її взагалі немає — теж дуже велика ймовірність, що це підробка.

Зараз ви читаєте новину «Дорогі ліки підробляють найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути