Грибну солянку із капустою львів'янка Олена Нечипорук, 35 років, готує із маслюків або підберезників.
Для солянки бере такі продукти: 2 кг капусти, 1 кг свіжих грибів, 100 г цибулі, 100 г томатної пасти, два лаврових листки, чотири горошини духмяного перцю, дві гвоздики, 200 мл олії, по дві столові ложки оцту і цукру, 1,5 — солі.
— Капусту тонко шинкую, кладу в каструлю, добавляю трохи води, половину олії, оцет і тушкую 30 хвилин. Тоді додаю томатну пасту, цукор, сіль, перець і лавровий лист. Тушкую ще 15 хвилин, — розповідає. — Гриби замочую на 5 хвилин і промиваю. Тоді заливаю водою і доводжу до кипіння. Варю 15 хвилин. Відціджую, охолоджую, нарізаю шматками. Смажу на олії з порізаною цибулею. Змішую смажені гриби з капустою. Тушкую на слабкому вогні 5 хвилин. Гарячу солянку розкладаю в банки. Стерилізую 20 хвилин. Закриваю кришками.
Коментарі