Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2014 07:30

Для повної дії картки киянина немає фінансових передумов

Від початку року картка киянина стала доступна для більшої кількості жителів столиці. Раніше — лише для пільгових категорій населення. Карткою можна скористатися як проїзним, а також платити за комунальні послуги, інтернет, поповнювати рахунок мобільного телефону, купувати квитки на транспорт, розплачуватися в магазинах торговельної мережі "Фокстрот" зі знижкою 5%, у мережі аптек "Фармація". Про це говорить заступник голови міськдержадміністрації Руслан Крамаренко.

— Насправді картка киянина нічим не допомагає. Це те саме, що гречка Черновецького. Колишній голова адміністрації Попов перейняв традицію підкупу населення. Обіцяє пільги, але ж за них треба платити. Бюджет міста має компенсувати всі витрати на пільговиків, а цього не відбувається, — коментує директор Інституту міста Олександр Сергієнко, 63 роки — Цьогоріч міський бюджет недоотримав 3 мільярди надходжень. Це ті кошти, які мали потрапити до лікарень, шкіл, жеків, а також до пільговиків. Транспортники страйкують через невиплати зарплат. І це один із доказів, що в бюджеті не вистачає коштів. Для повноцінної роботи картки немає фінансових передумов. Знаю, що були проблеми з аптеками "Фармація": там від початку не хотіли відпускати ліки за зниженими цінами. Знову ж таки, через відсутність компенсації з бюджету. Замовити картку киянина може лише людина, що має столичну прописку.

— Це може призвести до того, що всіх жителів Києва умовно ділитимуть на два сорти: ті, хто прописаний тут, і ті, хто ні. Від останніх вимагатимуть повної сплати за проїзд. Але ж, може, у таких людей є інші пільги, наприклад, чорнобильські, — вважає Олександр Сергієнко. На початок року на картку киянина зареєструвалися 400 тис. осіб. Із них 360 тис. отримали її.

Зараз ви читаєте новину «Для повної дії картки киянина немає фінансових передумов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути