середа, 08 лютого 2012 05:00

Депутатам куплять планшети для економії паперу

Депутати Черкаської міськради під час сесії 2 лютого виділили 150 тис. грн на придбання планшетних комп'ютерів для себе. Напередодні бюджетна комісія запропонувала зняти цей пункт видатків, проте посадовці відмовилися.

— Більшість проектів рішень, які отримують депутати до сесії, — у паперовому вигляді. Їх не переглядають і відправляють кудись. А папір викидають, — каже автор ідеї, мер 44-річний Сергій Одарич. — Тому депутат, якщо одержує комп'ютер для роботи, не повинен отримувати проекти рішень на папері. Мені планшет не треба, бо я маю таку техніку.

— Добре придумали, тепер можна зекономити на папері. Його на кожного з нас за рік витрачають тонни, — розповідає депутат міської ради від Партії вільних демократів Андрій Більда, 37 років. — Якщо всі відмовляться від паперових документів, за рік ці планшети окупляться. На жаль, сьогодні лише 50 відсотків депутатів позитивно сприймають цю ідею. Дехто не хоче нововведень, можливо, через свій поважний вік, оскільки не дуже вміє користуватися такою технікою. Тим, хто не забажає планшета, і далі роздруковуватимуть усі необхідні матеріали.

У Черкаській міській раді 60 депутатів, іще восьмеро — члени виконкому.

— Купувати планшети — не першочергове завдання для міста на цей момент, і для жителів це не є настільки необхідним, — говорить депутат міськради від "Батьківщини" 58-річний Микола Булатецький. — 150 тисяч — не такі великі кошти, але все-таки в нас є серйозніші проблеми: закриття духового оркестру, другої дитячої поліклініки. Краще б туди спрямовували гроші.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам куплять планшети для економії паперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути