вівторок, 09 серпня 2016 00:45

Буревій зніс наметове містечко
2

Шквальний вітер звалив сцену музичного фестивалю ”Зе Геймс” неподалік бази відпочинку ”Кобзар” у селищі Затока на Одещині. Загинув 25-річний Олександр Кондратюк із Волині
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.hromadske.ua
В Одесі злива затопила вулиці й будинки, вітер повиривав дерева. Негода на Одещині тривала близько 15 хвилин

Селищем Затока на Одещині 7 серпня о 18:00 пронісся буревій зі зливою та градом. Тривав близько 15 хв. Неподалік бази відпочинку "Кобзар" у цей час тривав музичний фестиваль "Зе Геймс". У наметах перебували туристи й гості. Одна з металевих сцен завалилася. Блискавка вбила 25-річного Олександра КОНДРАТЮКА родом з Волині.

— Спочатку ніхто не зрозумів, що відбувається. Перші хвилини було навіть весело, — згадує свідок Ігор Жадко. — Потім шторм знищив третину наметового містечка. Дорослі хапали дітей на руки. Ставало дедалі страшніше. На людей почали валитися конструкції. Я був біля сцени. Бачив, як стійка звалилася на дівчину. Зірвані троси покалічили їй живіт.

Травмувалися троє туристів. Двоє мають забої, третій — перелом. Інші учасники заходу отримали подряпини. Усім надали медичну допомогу, кажуть організатори фестивалю. Затоку знеструмило.

— Подібного ми навіть не могли уявити. Інформації про шторм у прогнозах погоди не було. Не попереджали про нього й рятувальники, які в той час працювали на території, — кажуть організатори фестивалю. — Усе відбулося швидко. Сила вітру була велика — виривало дерева з корінням, здіймало в повітря намети й катамарани.

Напередодні синоптики не передбачали шторму. Хоча в неділю в Одесі було спекотно — +37°С, а в західних районах області температура знизилася до +22–26°С. У такій ситуації передбачати негоду проблематично, кажуть метеорологи.

Зараз ви читаєте новину «Буревій зніс наметове містечко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути