четвер, 06 травня 2010 02:41

Буксир перевернувся дном доверху

Корабель Чорноморського флоту Росії "Ямал" перевернув догори дном український буксир. Це трапилося у вівторок вранці у Миколаївському морському торговому порту.

Буксир "Бузький" йшов позаду військового судна. Його ніс був прив"язаний тросом до корми "Ямала". Буксир коригував прохід десантного судна фарватером Дніпро-Бузького лиману. Керував "Ямалом" український лоцман з державного підприємства "Дельта-лоцман"".

— Винен лоцман. Не скоординував швидкості корабля і буксира. Коли "Ямал" пришвидшився, "Бузький" занурився носом у воду, — каже Сергій Рябчиков, капітан Миколаївського морського торгового порту. — Капітан буксира кричав через гучномовець, що його заливає вода, але "Ямал" швидкості не скинув.

Чому корабель раптово збільшив швидкість, з"ясовує Миколаївська транспортна прокуратура. У ній не коментують ситуації.

Серед миколаївських рятувальників говорять, що хтось із військовослужбовців на "Ямалі" неправильно зрозумів команду і замість того, аби пригальмувати, дали "повний вперед". Тому "Бузький" і перекинувся.

Троє моряків з екіпажу "Бузького" не постраждали.

На кораблі "Ямала" були підрозділи російської морської піхоти. Вони візьмуть участь у параді з нагоди 65-ї річниці закінчення Другої світової у Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «Буксир перевернувся дном доверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути