четвер, 06 вересня 2012 06:00

Біля "Олімпійського" поздувалася плитка

Автор: фото: Тарас Подолян
  Тротуарна плитка навколо столичного стадіону ”Олімпійський” у кількох місцях розійшлася і повипадала. Перехожі через неї часто спотикаються
Тротуарна плитка навколо столичного стадіону ”Олімпійський” у кількох місцях розійшлася і повипадала. Перехожі через неї часто спотикаються

— Ничего у нас не течет. Сейчас сухо и тепло, поэтому все в порядке. Когда за день выпала месячная норма осадков и затопило пол-Киева, то ничего не говорили, а лужа в вип-ложе такого шума наделала. Но вопрос: была ли лужа? — каже чоловік на вигляд років 30, який миє вікна в готелі "Шеретон".

На віп-трибуну стадіону "Олімпійський" у Києві можна потрапити через вхід у готель. Туди не пускають.

— Там нікого нема, — каже охоронець. — Та й шо ви хочете там побачити? Усе чисто й убрано. Приходьте, коли буде дощ. Тоді будемо перевіряти нашу кришу. Головне, що до Євро встигли і страну не опозорили. І під час матчів нікому нічого на голову не текло, не падало. Ви тіки гадості в усьому бачите.

Кажуть, на спортивній арені, на яку пішло 4,5 млрд грн, протікає стеля над проходом для команд, роздягальнею футболістів та гідроізоляція над віп-зоною. Тут на фінальному матчі Євро-2012 сиділи вісім президентів і десятки мільтимільйонерів. Керівництво "Олімпійського" звинувачує в поганій гідроізоляції державну компанію "Київміськбуд".

На них подали до суду, бо відмовлялися переробити її власним коштом. Але потім "Олімпійський" і "Київміськбуд" підписали мирову угоду. Будівельники мали приступити до роботи.

Єдину будівельну бригаду помічаємо біля кас Палацу спорту, де продають квитки на футбольні матчі й концерти, що проходять на стадіоні. Каси обгороджені зеленим парканом і зачинені на реставрацію.

У синьому комбінезоні й касці на перекур виходить 32-річний Олександр. Цигарку з пачки дістає замазаними цементом пальцями. У Київ на роботу приїхав з Івано-Франківщини. Чи протікає віп-ложа, він не знає, але на будівництві стадіону працював півтора року. Обходимо навколо арени. Тротуарна плитка в кількох місцях поздувалася, в деяких місцях розійшлася й повипадала. Жінка, що курить на ходу, перечіплюється об бруківку, падає.

— Твою мать! — кричить. — Каждый день, когда бегу на работу, здесь спотыкаюсь. Плитка поздувалась еще в июле после Евро. Некоторые участки уже переложили, а здесь, по-моему, и не собираются. Пока не рухнет, никто задницу не поднимет. Миллионеры ж сюдою не ходят. Их ко входу на машине подвозят.

— Плитку клали весною, коли все текло, — згадує будівельник. — А це те саме, що в 30-градусний мороз асфальт ложити. От воно і вилізло боком. Останні два місяці перед відкриттям стадіону робили сутками, навіть уночі. У всьому замовники винуваті. Коли підганяють будівельників, не розуміють: усе, побудоване абияк, за рік-другий треба буде ремонтувати. А за п'ять років — капітальний ремонт робити. Учора тут якась бригада працювала, але недовго, до чотирьох дня. За які гроші ремонтують, не знаю. Та мені й усе одно, вони ж не пахнуть — чи від Ахметова, чи від Платіні.

На чорному паркані висить оголошення про екскурсії на "Олімпійському" за 50 грн. Для студентів і пенсіонерів — по 25. Ще в одному оголошенні пишуть, що 7 вересня на стадіоні відкриють виставку "Таємниці людського тіла".

Зараз ви читаєте новину «Біля "Олімпійського" поздувалася плитка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути