пʼятниця, 06 травня 2016 05:00

Біля Михайлівського собору можуть звести підземний паркінг

5-рівневий підземний паркінг на 800 місць планують збудувати на Михайлівській площі. На це в міському бюджеті заклали 2,3 млрд грн.

— На Михайлівській площі багато автомобілів. Чому ми не можемо сховати їх під землю, якщо є можливість? Хочемо зробити площу комфортнішою для людей, — говорить Олександр Спасибко, заступник голови мерії.

— Такі масштабні перебудови можуть спричинити гідрогеологічні зрушення. Це вплине на схили Дніпра, — каже Яків Діх­тяр із Мінкульту.

— Для розвантаження міста необхідно будувати не парковки, а перехоплюючі стоянки біля метро на в'їзді до міста. Зведення паркінгу глибиною 18 метрів може спричинити тріщини Михайлівського собору, — розповідає архітектор 71-річний Вадим Куцевич.

— Можна створити підземний паркінг під Володимирським проїздом. Це територія колишнього кріпосного валу ХІ століття. Під ним буде менше цінних знахідок, — пропонує 61-річний Георгій Духовичний із Національної спілки архітекторів.

На початку квітня проти підземної парковки протестували громадські активісти. Міська влада розглядає ще кілька місць для її зведення — під Європейською, Поштовою, Дарницькою та Солом'янською площами.

Зараз ви читаєте новину «Біля Михайлівського собору можуть звести підземний паркінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути