— Из-за частых пожаров и слабой электрики наш рынок хотят закрыть на реконструкцию. Пока только слухи. Но мы боимся. Ведь могут и не открыть потом, — каже м'ясник 60-річний Григорій. Він сивий, одягнений у чорну куртку й білий фартух. За лікті закочені нарукавники. Вранці 14 лютого нарізає свинину за прилавком Бессарабського ринку в центрі столиці.
Його торгова площа — 896 кв. м. Вважається найдорожчим у місті. Тут скуповуються політики, артисти й іноземці.
12 лютого на Бессарабці сталася пожежа. Зайнявся трансформатор у підвалі ресторану "Євразія" біля центрального входу. Погасили за 2 год.
У вівторок зранку ресторан зачинений. На дверях сусіднього закладу висить оголошення "Бар "Негорчит" через перебої електрики 13 лютого не працює".
Між рядами на ринку ходять із десяток покупців. Скраю продають свіжу рибу. За кілограм морських гребінців просять 960 грн, чорної тріски — 1,3 тис. грн, риба кликач коштує 1,6 тис. грн.
— Труднее работать стало, потому что появились элитные супермаркеты. У них выбор больше, поэтому покупатели к ним перебежали. На Бессарабку приходят только коренные киевляне, которые близко живут. И не любят менять привычки, — розповідає продавець риби 55-річний Микола. Кіло палтуса продає за 750 грн, філе лосося — 800 грн, осетер гарячого копчення — 1000 грн. 100 г чорної ікри коштує $100, червоної — 300 грн.
— Особливо нас грузини люблять, беруть сало по 100 гривень. А знаменитостей давно не бачила. Раніше заходили Марина Кінах і Ольга Сумська, — каже 50-річна Тамара.
— Чого це не бачила? А Кличко три тижні тому купував троянди, — підказує сусідка по ятці.
Вітрина Тамари без цінників. Продає сало й ковбаси. Кілограм сиров'яленої коштує 350 грн.
На ятці з фруктами виклали лічі (китайська слива. — ГПУ) за 340 грн/кг, кумкват (дрібний апельсин. — ГПУ) за 450 грн, маракую (фрукт, схожий на сливу. — ГПУ) — 100 грн/шт.
Бессарабський ринок зачиняється о 4:00. Починає роботу через 2 год. У нічний час працюють чотири продавці різносолів.
Коментарі