вівторок, 12 січня 2016 00:55

"Барні" від кулеметної черги навіть не пригнувся"

Автор: ФОТО З САЙТА www.vi.ill.in.ua
  Тіло Олександра Ільницького відвезли у Львів. Там у нього залишилися дружина й донька
Тіло Олександра Ільницького відвезли у Львів. Там у нього залишилися дружина й донька

11 січня на майдані Незалежності в Києві прощалися із загиблим на Донбасі капітаном поліції з батальйону спецпризначення "Миротворець" 37-річним Олександром Ільницьким, відомим за позивним "Барні". Зібралися кілька сотень людей: бійці, волонтери, кияни. Із героєм прощалися стоячи навколішки.

9 січня неподалік селища Зайцеве на Донеччині "Барні" загинув, рятуючи мирних жителів. Вони потрапили під вогонь бойовиків.

— Нас у диверсійній групі було п'ятеро. Коли вийшли на сєпарську засідку, зав'язався бій, — розповідає телефоном сержант із полку "Миротворець" із позивним "Саїд". Він був з Ільницьким в останньому бою. Імені не називає. Часом надовго замовкає. — Ми почали накривати засідку великокаліберними кулеметами. По нас стріляли з кулеметів, мінометів, гранатометів. Було ще щось, яке вибухало в повітрі, — в нас такої зброї нема. Чотири протитанкові гранати розірвалися над головою. "Барні" навіть від кулеметної черги не пригнувся. Може, думав, що пронесе й цього разу. Безстрашний був. Я такої людини більше не бачив за півтора року служби.

За 15 хвилин на лінії вогню з'явилася машина з цивільними. "Барні" вийшов із "зеленки" зупинити її і впав. Його витягли за 15 хвилин, ще точився бій. Найімовірніше, це була провокація. Машина виїхала під час бою. Водій не міг бути настільки глухий, щоб не чути вибухів. Жінку поранило в ногу. В чоловіка після затримання знайшли пачку російських рублів, — додає боєць.

— Я бачив, як "Барні" вискочив. Боковим зором уловив, що в нього влучив сєпар, бо йому півчерепа знесло. Ведмедик Барні був нашим талісманом. Я коли йшов із ним — нічого не боявся, — згадує боєць із позивним "Карандаш".

Ільницький пішов служити добровольцем. Після Іловайська працював начальником департаменту в МВС.

— Але паперова робота йому не подобалася, — згадує товариш. — Коли дізнався, що в грудні 2015 року ми знову їдемо в АТО, покинув посаду і поїхав із нами.

Тіло капітана після прощання відвезли у Львів. Там в Олександра Ільницького залишилися дружина та 7-річна донька.

Зараз ви читаєте новину «"Барні" від кулеметної черги навіть не пригнувся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути