середа, 27 березня 2013 07:00

Банкова — єдина вулиця, яку прибирали весь день

У вівторок, 26 березня, опівдні біля столичного Палацу спорту жінку переїхав снігоприбиральний трактор. Він здавав назад. Жінка спробувала перебігти дорогу — послизнулася і впала. Не приходячи до тями, вона померла.

Снігопад, що почався у п'ятницю вранці, паралізував Київ. На Центральному автовокзалі скасували десятки автобусних рейсів. Аеропорти не працювали. Щонайменше на 5-7 год. запізнювалися потяги. 23 березня о 18.00 у фойє Центрального залізничного вокзалу очікують близько 10 тис. пасажирів. Зали переповнені, люди сидять на валізах. До кас із повернення квитків — довжелезна черга.

Увечері в п'ятницю потяги метро переповнені. Це єдиний транспорт, що їздить, у 3-мільйонному місті. Щоб зайти у вагон, доводиться пропускати по два-три поїзди.

Від метро нічого не їде. На зупинках юрби людей, які намагаються сховатися від снігу та втиснутися бодай у якийсь транспорт.

У суботу сніг продовжував падати. Вулички, двори — не почищені. Люди протоптують стежки до магазинів. Авто та громадський транспорт не працюють, тому пішоходи крокують дорогою.

На Андріївському узвозі, де зазвичай торгують сувенірами, катаються сноубордисти. На вулицях багато лижників і чоловіків напідпитку. У більшості магазинів розібрали хліб,  сухарі, заморожені напівфабрикати з тіста, зникли овочі.

Єдина вулиця, яку прибирали впродовж усього дня, — Банкова. Там розташована Адміністрація президента.

У неділю сніг потроху вщухає. Водії відкопують під будинками автомобілі. На дорогах подекуди зустрічаються трактори. Відгортають сніг прямо на покинуті машини.

На офіційному сайті Київської адміністрації з'являється новина, що у столиці відновлюється рух громадського транспорту. Новину ілюструють фото інформагентства "ІТАР-ТАРС" у Москві у грудні 2012-го. Написи "Союздорстрой" на снігоприбиральних машинах — затерли.

У крамницях зникають макарони, молоко, картопля, свіжі та заморожені овочі. Під вечір до деяких супермаркетів завозять хліб.

Понеділок оголошують вихідним днем у Києві та області. Зачинені банки та половина магазинів.

Підприємець 25-річний Денис Дімурін дві доби простояв у заторі на трасі Київ — Чоп.

— Основна пробка почалася біля Житомира. Виїхав із Новограда-Волинського ввечері в п'ятницю. У Київ приїхав у неділю о п'ятій ранку. За  12 годин дістався від Луцька до Житомира, і майже добу сунувся звідти до Києва. На бензин витратив 300 гривень. Трактори чистили дорогу тільки в бік Житомира. Обіцяних пунктів обігріву — не бачив. Далекобійники ділилися солярою, пускали заночувати. Голодний був як собака.

У Криму вітер виривав дерева. Два останні місяці на південному узбережжі Криму було тепло, відцвіли проліски, розпустилися тюльпани. Через пониження температури до -6°С, померз цвіт вишень, черешень, ранніх персиків та абрикос.

У неділю, 24 березня, з Конотопського пологового відділення на Сумщині у столичний "Охматдит" 6 год. везли дівчинку з вадою серця, викликали реанімобіль із Сум. Але дорогою він застряв у заметах. Виштовхували, залучали грейдер.

— Реанімобіль виїхав із Конотопа о 20.50. На Чернігівщині, поблизу Бахмача фура застряла і загородила дорогу. Вручну її штовхали понад 10 людей. Близько третьої ночі дитину доправили в лікарню, — розповідає Василь Костюк, 39 років, із Державтоінспекції Конотопа.

У селі Молодіжне Козятинського району на Вінниччині породіллю 300 м несли на ношах до "швидкої".

Зараз ви читаєте новину «Банкова — єдина вулиця, яку прибирали весь день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути