пʼятниця, 05 лютого 2016 05:00

АТОвці снігом погасили пожежу в будинку

— Саме повертався з відрядження в зону АТО. Глянув — попереду з даху будинку йде дим. Зрозумів — маю щось робити, — говорить 32-річний Юрій Анучін, командир батальйону патрульно-постової служби в Полтаві. В селі Вороніно, неподалік міста, з трьома колегами погасив пожежу в приватному домі.

— Машину залишив за кілька вулиць. Бо сніг такий, що не проїдеш до подвір'я, — продовжує Юрій. — Одразу набрав своїх хлопців із батальйону, які чергували на зміні. Вони також учасники АТО. Швидко до мене приїхали. Разом побігли навпростець, перелазили через паркани. Мали з собою кілька лопат. У будинку нікого не було. Жінка, яка там живе, викликала рятувальників і пішла зустрічати їх на сусідню вулицю. Ми швидко відімкнули електропостачання, з гаража винесли газові балони. Сусіди допомагали забрати з хати побутову техніку. З колегою залізли на гараж. Інші набирали сніг і подавали нам. Ми закидали вогонь на даху.

Рятувальники прибули за 15 хв.

— До їх приїзду ми вже погасили полум'я. Пошкоджена половина даху. Загорівся димохід від дров'яного котла. Його утеплили якимось азбестовим матеріалом. Через високу температуру спалахнув. З господинею не говорили, вона була в шоці.

Зараз ви читаєте новину «АТОвці снігом погасили пожежу в будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути