пʼятниця, 02 квітня 2010 07:13

Заарештували директора водоканалу

Лубенська міжрайонна прокуратура затримала на 10 днів директора комунального підприємства "Лубниводоканал" Василя Мініна. Звинувачують у зловживанні службовим становищем, доведенні підприємства до банкрутства та створенні на його базі приватного, з якого отримував прибуток.

— Цей чоловік два роки тому прибув до Лубен з Одеси. Без трудової книжки і паспорта, без кваліфікації його призначили керувати водоканалом, — каже лубенський міжрайонний прокурор Руслан Білокінь.

Зауважує, що Мінін незаконно звільняв працівників, не виплачував зарплатні. Заборгував колективу 500 тис. грн. А собі нарахував зарплату 20 тис. грн.

— Довів водоканал до банкрутства, оголосив ліквідацію, — продовжує Білокінь. — Створив приватне підприємство "Водоканалтехсервіс". У засновниках — Мінін, двоє його родичів і киянин. Вони без дозволів і техніки брали воду з міської свердловини, продавали. Орендували обладнання, що належить місту. Борги вішали на комунальне підприємство, зароблене переводили на рахунок приватного.

У прокуратурі кажуть, підприємство стало монополістом з водопостачання та водовідведення в Лубнах. Розцінки були завищеними, керівникам було вигідніше наймати машини для відкачування каналізації в сусідніх містах.

Лубенська влада відкидає звинувачення.

— Водоканал був у жахливому стані. Труби іржаві. Треба було щось робити, — обурюється міський голова Василь Коряк. — Провели тендер, аби приватне підприємство взяло водоканал в оренду. Виграло одеське. Директором тоді був Мінін. Він відключив воду прокуратурі, суду, податковій, які роками не платили. Нажив ворогів. Те, що його влаштували без трудової, — абсурд.

Мер говорить, через арешт керівника водоканалу катаклізмів із водопостачанням у місті не буде. Остаточних обвинувачень Мініну ще не висунули, триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували директора водоканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути