пʼятниця, 07 травня 2010 00:52

Янукович доручив міністру розігнати хмари

Президент Віктор Янукович доручив міністру оборони Михайлу Єжелю забезпечити гарну погоду 9 травня. Про це сказав під час засідання Координаційної ради з питань підготовки до відзначення 65-ї річниці Перемоги.

— Як ви будете реагувати, якщо погода буде погана? — запитав президент після доповіді Єжеля про підготовку Збройних сил до параду.

— Прогноз погоди нормальним буде, — усміхаючись відповів той.

— Ні-ні, я нічого тут смішного не бачу, — продовжує Янукович.

— Ви подумайте над цим питанням. Я серйозно кажу. Якщо необхідно, застосуйте необхідних заходів разом з ученими. Є така практика, яка не допускає поганої погоди.

У четвер Міністерство оборони консультувалося з метеорологами.

— Раніше перед Збройними силами таких завдань не ставили. Методику мають розробити вчені, — говорить полковник Костянтин Саділов, 37 років, з прес-служби МОУ. — Щоб розігнати хмари, залучимо авіацію. З літаків розпилюватимуть речовини, які не дають утворюватися хмарам. Склад тих речовин визначать учені.

Синоптики прогнозують у Києві 9 травня короткочасні дощі.

— Все залежить від активності атмосферного фронту, — каже 58-річний Анатолій Прокопенко, заступник начальника Українського гідрометцентру. — Якщо у повітрі буде небагато вологи і спеціалісти матимуть достатньо техніки, то дощ можна відігнати. Це ефективно, якщо розігнати хмари за 50 кілометрів від Києва.

У Москві, щоб розігнати хмари, використають 10 літаків АН-12 та Іл-18. Заготовили 25 т гранульованої вуглекислоти і 1,2 тис. л рідкого азоту. Таке рішення прийняв мер міста Юрій Лужков.

Зараз ви читаєте новину «Янукович доручив міністру розігнати хмари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути