вівторок, 14 червня 2016 06:05

Андрієві Коломійцю дали 10 років колонії

Суд окупованого Криму засудив жителя Київської області 23-річного Андрія Коломійця до 10 років тюрми в колонії суворого режиму. Його звинуватили в нападі на працівників "Беркута" у столиці під час Революції гідності та зберіганні наркотиків.

Коломійця арештували 15 травня 2015-го в російській республіці Кабардино-Балкарія. Звідти насильно вивезли до слідчого ізолятору Сімферополя.

18 січня 2014 року Коломієць на столичній вул. Грушевського хотів убити кримських "беркутівців" Миколу Козлякова й Максима Гавриленка. Закидав їх пляшками із займистою сумішшю. ­Такою є версія російського слідства.

— Ми надали документи з Генеральної прокуратури України. Там сказано, що Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на працівників "Беркута", — каже адвокат 36-річний Михайло Кушпеля. — Україна справді веде справу про напад на "беркутівців". Але серед 33 поранених і загиблого немає Козлякова та Гавриленка.

Адвокат готує апеляцію на рішення суду. А у Кримській правозахисній групі закликають внести Коломійця у список політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Андрієві Коломійцю дали 10 років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути