середа, 26 грудня 2012 00:00

21-кілометровий затор утворився в Києві

— Уже не было сил сидеть в машине. Оставил ее на платной стоянке на улице Жилянской и пошел в метро. Было где-то шесть часов вечера, а на станции Вокзальная просто дурдом — куча народу, все куда-то ломятся. Пока на Минскую доехал, думал сойду с ума. У соседа был день рождения вчера, так я последним из гостей приехал, — розповідає телефоном киянин 25-річний Антон Хомичєв.

24 грудня ввечері у столиці через снігопад затори сягали 10 із 10 балів, за даними відеосервісу "Яндекс.пробки". Випало 5 мм опадів при місячній нормі 46. Надземний транспортний рух паралізувало.

Від Центрального автовокзалу на Московській площі до житлового масиву Троєщина затор сягав 21 км. Він став найбільшим за останні кілька років, кажуть водії. Машини рухалися зі швидкістю 5-7 км/год. А на просп. Червонозоряному, Московському, вул. Теліги, Чоколівському бульварі — зупинилися повністю.

О 16.30 автоінспектори перекрили перетин просп. Перемоги та Повітрофлотського мосту для кортежу президента. Це зафіксували камери "Яндекс.пробки".

— Це просто по-свинськи перекривати в таку погоду. Я спускався на проспект Перемоги, коли мене зупинив даїшник. За 5 хвилин машину засипало снігом. Ми 20 хвилин чекали, коли проїде кортеж. А ще потім 20, коли всі змогли рушити, — розповідає Олександр, 30 років.

За добу з автошляхів Києва дорожники вивезли 2,8 тис. т снігу та висипали 1,7 тис. т солі і 850 т піщаної суміші. Прибирають сніг 570 одиниць техніки, звітує міська влада.

— Із центру у справах виїхав о 16.00. До метро Чернігівська їхав 2 години — всю дорогу була тянучка. Але найважче було повернутися додому. Подався у сторону Олени Теліги, а там просто пекло — все стоїть. Бічними вуличками добрався до Академмістечка — те саме. У пробках простояв близько 5 годин, — розповідає 25-річний Володимир. — Нарахував 89 вантажівок і снігоприбиральну машину, які застряли в заторі. На проспекті Палладіна водії фур позакривали машини та полягали спати, бо рушити неможливо. Додому я попав опівночі.

10-бальні затори виникли через численні незначні аварії і великогабаритний транспорт. Так уважає 38-річний Богдан Аганін, експерт програми "Як оминути затори у Києві":

— Тут багато факторів — погодні умови, аварії, нечищені дороги. Фури застряли у місті і поперекривали цілі вулиці. Для великогабаритного транспорту потрібна об'їзна дорога. Снігоприбиральна техніка сама стояла у заторах. Інспектори теж — тому не могли приїхати зафіксувати аварію.

У столиці за день сталися близько 20 аварій, за інформацією "Яндекс.пробки". Автоінспекція повідомляє про чотири серйозні.

У вівторок столична влада заборонила в'їзд вантажівок у місто.

Зараз ви читаєте новину «21-кілометровий затор утворився в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути