пʼятниця, 24 лютого 2017 00:00

101 картина зникла в Івана Марчука

Обманом вивезли за кордон 101 картину українського художника Івана Марчука, 81 рік. Улітку торік він передав полотна довіреній особі для організації виставки в Іспанії. Її досі немає.

Про це у "Фейсбуку" написав радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

"З'явилася людина, яка запропонувала художнику відкрити виставку в іспанському музеї Прадо, що в Мадриді. Виставка мала розпочатися у вересні торік, потім у жовтні–листопаді. А з грудня посередник перестав відповідати на дзвінки. Вийшов на зв'язок у січні, коли художнику порадили звернутися у поліцію".

— Виставкою Марчука займався Ігор Дідковський. Він працює з художником багато років. Ніякого злочину немає, і картини не зникали. Сталося непорозуміння, — каже 54-річний Юрій Комельков, видавець. — Говорив із Дідковським. Він запевнив, що картини в Україні, за кордон не виїжджали. Запаковані на складі Укрпошти. Є документи на проведення виставки. Але вона не відбувається через ситуацію, яка склалася. Дідковський готовий повернути полотна.

Іван Степанович дуже недовірливий. Наприклад, поки не візьме книжку зі своїми ілюстраціями — не повірить, що вона вийде. Історію з картинами розповів знайомим депутатам, а ті звернулися в поліцію. Але інцидент уже вичерпаний. Обидва потисли один одному руки.

Зараз ви читаєте новину «101 картина зникла в Івана Марчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути