пʼятниця, 26 жовтня 2012 07:15

"Треба підтримувати винятково і тільки Об'єднану опозицію"

Українські митці та інтелектуали закликають громадян віддати свої голоси Об'єднаній опозиції "Батьківщина". Вони переконані, що лише це стане порятунком української демократії та європейського майбутнього країни, а також реальною протидією режиму Януковича.

Герой України, літературознавець, академік Національної академії наук 81-річний Іван Дзюба напередодні виборів прокоментував політичну ситуацію в Україні.

— Нарешті Об'єднана опозиція "Батьківщина" домовилася про об'єднання, — говорить він. — На цих парламентських виборах об'єдналися вісім політичних партій. Очевидно, такий крок був нелегким. Але це історичний факт в нашому сьогоднішньому житті. Бо раніше такого не вдавалося. Це не повинно минути марно, а дати плоди. Тому маємо проголосувати за Об'єднану опозицію "Батьківщина". Думаю, що це треба зробити заради демократії, незалежності та добробуту нашої України. Особисто я це зроблю. Закликаю і всіх співгромадян до такого усвідомленого вибору.

— Не так давно у нас відбулося засідання групи "Перше грудня", куди і я входжу, де ми звернулися до населення з закликом, як вести себе на нинішніх парламентських виборах, — розповідає академік Національної академії наук 87-річний Ігор Юхновський. — Бо кожен громадянин України за цих суспільно-політичних умов не може відсиджуватися вдома, проявляти політичну байдужість у цей дуже відповідальний момент. Я особисто сприяю Об'єднаній опозиції "Батьківщина" і прошу голосувати за неї чи будь-яку іншу опозиційну силу.

Також за "Батьківщину" голосуватиме й директор Інституту філософії 82-річний Мирослав Попович:

— Я не можу уявити іншої країни, де під час парламентських виборів лідери опозиції сидять у тюрмі. Після цього довіряти уряду, владі я не можу. Тому той, хто протистоїть цій владі, пропонуючи якісь конкретні речі, це і є наша політична сила. Та економічна, політична, гуманітарна, платформа, яку пропонує Об'єднана опозиція, її опозиційний уряд, і є майбутнім України. Голосуйте за Об'єднану опозицію "Батьківщина". Це вибір демократії та свободи.

Письменник, дипломат 78-річний Юрій Щербак також звернув увагу на небезпеку від автократичного режиму Віктора Януковича.

— Надходить дуже важливий момент в історії нашої держави, — говорить. — Момент виборів. Власне, той час, коли всі ми повинні визначитися, сказати чітке "ні" режиму, який намагається запровадити поліцейську державу в нашій Батьківщині, грабує все, що тільки погано лежить, який обмежує громадянські права та свободи людей. Закликаю голосувати за "Батьківщину". За ту реальну політичну силу, яка нині може виставити ідеї, плани розвитку, порядних і чесних людей, яка протистоїть силі, що тягне Україну до державницького та національного краху. Проголосуйте саме так, якщо хочете жити в Європі, а не в Євразійському концтаборі, бути вільними людьми, сповідувати європейські, демократичні цінності, розвивати власний бізнес, мати правову державу, діяти, як активні люди, які потрібні своїй країні.

Солідарний зі своїм поколінням митців та інтелектуалів і колишній політв'язень 76-річний Богдан Горинь:

— Рішучу боротьбу з клікою олігархів почала Юлія Тимошенко, за що її, як і Юрія Луценка, кинули за ґрати. Проте навіть у тюрмі вони борються за кращу долю України, проявляючи дивовижну стійкість і незламність волі, продовжують традицію політв'язнів попередніх десятиліть — борців за незалежну Українську державу, котру тепер доводиться звільняти від новітніх окупантів. Юлія Тимошенко прислухалася до голосу народу і за її ініціативою була створена Об'єднана опозиція "Батьківщина" — реальна політична сила, котра усуне з тіла народу злоякісний наріст, скасує закони, що стали зашморгом на шиї народу, звільнить політв'язнів, спрямує країну на європейський, цивілізований шлях розвитку.

Віддати голос за "Батьківщину" закликав і письменник 52-річний Юрій Андрухович.

— Я вважаю, що треба підтримувати винятково і тільки Об'єднану опозицію — і все. Інших варіантів позбутися теперішнього режиму в нас немає, — каже. — Я не в захваті від опозиції, до неї страшенно критично ставлюся, але зараз важливий сам факт зміни. Важливо цих, які тепер при владі, посунути, усунути, тому що вони просто сп'яніли від влади — їх треба трошки витверезити.

Зараз ви читаєте новину «"Треба підтримувати винятково і тільки Об'єднану опозицію" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути