пʼятниця, 20 липня 2012 00:45

Усі гроші забрали п'ять відсотків вкладників

Черкасець 22-річний Андрій Смаглій вирішив вступити до МММ через високі відсотки. Подивився фільм про умови і прочитав книжку. Вніс 500 грн. Через місяць йому на картку прийшли 750 грн. Потім вклав частинами 10 тис. грн.

— Спочатку гроші перевів зі свого рахунку на адміністраторський. А потім віддавав просто в офісі. Ніякої розписки не брав. Великі відсотки заманили. У банку за депозит дають 18 процентів річних, а тут — 40 за місяць. Хоч і ризик великий. Але хочеться заробити, — розповідає телефоном Андрій.

У Черкасах налічують 10 тис. вкладників МММ. В офісі на вул. Дашкевича в центрі міста консультують п'ятеро адміністраторів, віком від 22 до 28 років. Приміщення орендують за 3 тис. грн у місяць власним коштом.

— Ми тут п'ємо чай, спілкуємося. Це — клуб учасників, а не фінансова організація. Не зареєстрована як юридична особа, а існує в інтернеті. Ми не приховуємо, що це — фінансова піраміда. Тут можна як усе отримати, так і втратити. Надаємо інформацію, пояснюємо правила і ризики. Усе це можна побачити на офіційному сайті "МММ-2011" та в куточку учасника в нашому клубі. Рішення про реєстрацію людина приймає добровільно. Якщо в когось немає доступу до мережі, то виїжджаємо додому з ноутбуком, — розказує 28-річний Артем Клименко, він є "тисячником". — За 1,5 року в нас не було жодної скарги чи невиплат. Приток грошей вкладників був удесятеро більший, ніж відтік. Тільки 5 процентів хотіли забрати всі гроші. Решту залишають, щоб працювали в системі.

Артем вклав кілька десятків тисяч гривень. Називати суму відмовляється. У Черкасах із дружиною й донькою винаймають квартиру.

— Дома зізнався через два місяці. Дружина поставилася нормально. Батькам не хотів казати. А недавно вони самі зізналися, що вклали тисячу гривень.

Зараз ви читаєте новину «Усі гроші забрали п'ять відсотків вкладників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути