пʼятниця, 07 жовтня 2011 11:51

Закуска до вина в Іспанії безкоштовна

Закуска до вина в Іспанії безкоштовна

В Іспанії вино і їжа не розривні. У ресторані чи барі подають бокал вина обов'язково із нарізаним сиром, оливками. Клієнт платить тільки за вино, а закуски додаються безкоштовно. За цією трапезою іспанці можуть просидіти всю обідню перерву. З 12 до 14 години.

"Справжній смак вина можна зрозуміти п'ючи його в тій місцевості, де його виробляють з традиційною для регіону кухнею. Привезене з подорожі в Україну вино не має того смаку, що на батьківщині",- каже Марк Грін, представник виноробної іспанської компанії Бодегас Мурвьєдро. Він презентує в Україні 7 із 100 вин, які виробляє його компанія.

В Іспанії велика різниця між стилями виноробства. Кожен регіон має свої традиції, сорти й культуру пиття вина.

"Я родом із Валєнсії. У нас біле вино поєднують з рисом. На півдні в Андалузії – біле вино п'ють не тільки до рису, а зі всіма стравами. Воно має бути холодне, аж льодяне".

На півночі Іспанії вино п'ють до, під час та після їжі. На півдні до їжі п'ють пиво, а вино вже із стравами. Тому є традиція заходити в бар на пиво, а звідти йти в ресторан на обід чи вечерю з вином.

"Якщо приїдете в Каталонію, то кругом буде кава (cava). Кава – це ігристе вино, яке роблять тільки в Іспанії. Воно дуже універсальне. Його п'ють, як аперитив, до їжі та після на десерт. Поєднується з усіма стравами".

Технологія виробництва кави схожа на виробництво шампанського. Тому це вино з бульбашками. Під час виробництва вина у Європі заборонено використовувати цукор. Солодкості досягають завдяки сортам винограду або настоюванні соку на сушеному солодкому винограді. Також не змішують готове біле і червоне вина. Щоб зробити рожеве вино, дозволяється поєднувати різні сорти винограду.

Зараз ви читаєте новину «Закуска до вина в Іспанії безкоштовна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути