середа, 25 вересня 2013 12:30

У Відні можна відвідувати музеї та слухати оперу безкоштовно
9

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Анастасія Вербова рекомендує мандрівникам місця у Відні, які можна відвідати безкоштовно. Дівчина щороку буває у столиці Австрії Відні. Там живе її рідна сестра.

"Австрія - дуже дорога країна, туристи за день витрачають мінімум 100 євро на найнеобхідніше і на квитки в музеї. За кілька років я дізналася, як зекономити гроші гуляючи по Відню та побачити багато цікавих речей, не витрачаючи кошти на квитки в музеї", - каже Анастасія.

Туристи обов'язково оглядають собор Штефансдом у центрі міста. В собору дві башти: південна, по якій можна піднятися по сходах, і північна, з ліфтом. У Штефансодом можна зайти безкоштовно, погуляти біля самого входу, а доплативши кілька євро - увійти далі в середину.

"До більшості пам'яток можна добратися на U-Buhn - це міське метро з п'ятьма лініями, вартість разового проїзду - 1,5 євро, вигідно купувати проїзні на тиждень по 14 євро", - каже дівчина.

У Соборі Святого Стефана на Stephansplatz 1 вечорами в соборі грають Мендельсона, Баха, Бетховена та інших класиків. За сидячі місця потрібно заплатити 15-35 євро, а послухати музику стоячи можна безкоштовно.

Музей прикладного та сучасного мистецтва - Austrian Museum of Applied Arts на вулиці Stubenring 5 проводить дні відкритих дверей по четвергах з 6 до 10 вечора. У залі показують шедеври промислового дизайну XX століття австрійської фабрики "Тоне".

Відень - одна з найзеленіших європейських столиць, парки і лісопарки займають більше половини площі міста. Один з найбільших і популярних віденських парків - Пратер. У Пратері розташований один з символів Відня - знамените гігантське колесо огляду Riesenrad. Красивим парком із безліччю троянд можна погуляти абсолютно безкоштовно.

На віденське центральне кладовище - Zentralfriedhof на вулиці Simmeringer Hauptstra?e 234 можна доїхати від центру на трамваї номер 71. Там поховані композитори Людвіг ван Бетховеном, Іоган Штраус, Антоніо Сальєрі, Франц Шуберт і інші. Кладовище є одним з найбільших в Європі і безкоштовним для відвідин.

Все літо на Ратушній площі Rathausplatz проходить фестиваль музичних фільмів з концертами класиків, сучасних рок, поп і джаз виконавців. Вхід - вільний.

На площі Herbert-von-Karajan Square перед будівлею Віденської опери висить великий екран. На ньому ведеться пряма трансляція оперних концертів, а за можливість послухати оперу стоячи треба викласти 3-9 євро.

"Побувати у Відні і не спробувати торт Захер — не можна. Шоколадний корж з абрикосовим джемом, покритий шоколадною глазур'ю і поданий з вершками — це щось неймовірне. Щоправда невеликий тортик обійдеться в 15-20 євро. А шматок - 8-10 євро. Але це варте того", - каже Анастасія.

 

Зараз ви читаєте новину «У Відні можна відвідувати музеї та слухати оперу безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути