середа, 21 серпня 2013 11:55

Найдивніша та наймістичніша болгарська річка знаходиться біля кордону з Туреччиною
11

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

Протягом години возять туристів по річці Ропотамо. Довжина її 48 кілометрів, а глибина – 8 метрів. Можна сказати, що це одна з наймістичніших болгарських річок. Ліс настільки щільно припав до її берегів, що над водою стоїть цілковита тиша, яку порушує розмірене журчання моторного човна.

Гирло річки знаходиться в передгір'ї Странджи. У верхів'ї вона дуже стрімка за течією. Впадає Ропотамо до невеликої бухти в південній частині Бургаської затоки. Протікає недалеко від кордону з Туреччиною. Саме у гирлі річки знаходиться заповідний парк. Тут можна побачити пеліканів, бакланів, черепах, мальків.

На території заповідника росте понад 100 видів рослин, які занесені до Червоної книги Болгарії. Мешкає більше 250 видів птахів, 71 з яких також занесені до Червоної книги Болгарії. Спокійний перебіг річки пораждает цікавий ефект - коли сильний вітер з моря починає гнати морську воду проти течії, то вода навіть на значній відстані від гирла стає помірно солоною.

Є дві екскурсії, які пропонують туристам по річці Ропотамо. Перша починається в заповіднику. Моторні човни знаходяться в 100 метрах від основної дороги. Необов'язково брати екскурсійні тури, які включають подорож річкою. Заповідник можна відвідати самостійно. Прогулянка по Ропотамо обійдеться в 8 левів (приблизно 45 гривень). Друга прогулянка річкою починається з її впадання у море, де вона стає широкою та розлогою.

Зараз ви читаєте новину «Найдивніша та наймістичніша болгарська річка знаходиться біля кордону з Туреччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути