середа, 27 лютого 2013 19:30

На острів Ізола-Белла можна дістатись без плавзасобу
12

Фото: Фото: Софія Горбатюк

Таорміна – історичне місто у східній частині острова Сицилія, Італія. Омивається Іонічним морем. Знаходиться у 55 км на північ від Катанії.

Місто є дуже популярним серед туристів, особливо росіян. По приїзді у місто ми шукали шлях, як спуститись до моря. Вирішили запитати у дівчини що підіймалась зі сходів, які вели, як виявилось потім, на пляж. На запитання італійською дивилась з широко розплющеними очима. У відповідь – тиша. На запитання російською, чи вона є росіянкою, відповіла: "Так". Таким чином ми дізнались, як пройти до моря. На пляжі також можна було почути розмови російською.

З берега бухти, до якої ми спустились, можна було побачити невеличкий острів Ізола-Белла. До 1990 року він був у приватній власності. Потім Сицилія його викупила. Зараз там знаходиться природний заповідник. Вхід коштує 15 євро. На вершині Ізоли-Белли є невеличкий будиночок. До острова можна дістатись пішки, занурившись ногами у воду, адже там глибина не вище коліна. Тому знявши взуття, ми дійшли до острова. Також там є невеличкий пляж. Тому навіть деякі туристи спеціально перебираються з материкового берега на острів, аби позасмагати. В середині вересня максимальна температура 27 градусів. Тому навіть восени тут можна купатися.

Дороги вздовж набережної дуже вузькі. Автомобілі люди ставлять навіть на проїжджій частині. Тротуару немає. Тому люди фактично ходять по дорозі, де і так з труднощами розминаються туристичні автобуси та легковики.

Значна частина міста розташована на горі. Щоб дістатись туди, потрібно прокататись на підйомнику. Квиток коштує 3 євро. Кабіни "пролітають" над футбольним полем. Підняття триває не більше 3 хвилин.

У цій частині міста знаходяться багато крамниць. Тут ціни на їжу, сувеніри, одяг втричі вищі, ніж у інших містах Сицилії. Також є кілька католицьких церков.

З центральної площі відкривається неймовірні краєвиди моря та вулкану Етна. Споглядати можна сидячи на лавці, які спеціально для цього там встановлені. Красиві панорами надихаються багатьох художників, яких можна зустріти на площі у процесі творіння чергових картин.

Також туристів на центральній площі розважають місцеві танцюристи з усілякими акробатичними трюками. Майже як на Хрещатику у Києві. Звичайно, вони таким чином заробляють собі на життя, коли туристи жертвують у їхні капелюхи. У цій туристичній частині міста є дуже вузький перевулок, що дві гладкі людини навряд чи там розминуться.

У Таорміні італійці часто знімають кіно. У невеличкому містечку, що поряд з Таорміною, знімали одну з серій "Хрещеного батька".

У місті популярними серед туристів також є залишки античного театру та сарацинський замок.

 

Зараз ви читаєте новину «На острів Ізола-Белла можна дістатись без плавзасобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути