субота, 01 червня 2013 17:03

Американці із Чикаго їздять в український район їсти вареники
10

Фото: Фото надані Дмитром Назаруком

Американці, які живуть у Чикаго, часто люблять хвалитися тим, що звідти родом мультиплікатор Волт Дісней, президент Барак Обама і його дружина Мішель. Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав львів'янин Дмитро Назарук.

Торік у жовтні від літав у Чикаго по студентському обміну.

"Усі, хто приїздять до американського Чикаго, в обов'язковому порядку відвідують Мічіган-авеню і фотографуються під 8-метровою скульптурою Мерлін Монро. Її в місті поставили тимчасово. Статуя важить 17 тонн. У Чикаго мене вразили додаткові дороги під землею. На відміну від інших американських міст, у Чикаго майже не буває заторів. Під землею є пішохідні доріжки і навіть світлофори, на табличках вказуються назви вулиць, які знаходяться зверху. Але ходити там небезпечно. Там часто поселяються безпритульні", - говорить Дмитро.

Хлопець радить усім українцям, яким вдасться побувати у Чикаго, відвідати український район "Юкрейн Вілідж".

"У "Юкрейн Вілідж" живе багато українців, навіть вивіски на вулицях дублюються українською мовою. У магазинах можна купити українські продукти, спробувати українські страви. У багатьох ресторанчиках продають вареники з вишнями, картоплею і капустою".

Радить не везти до Чикаго копчене і варене м'ясо, домашні консерви, ліки, цукерки з лікером та лотерейні квитки.

"На ввезення цих речей і продуктів у Штатах – табу. Можна везти з собою літр алкоголю і блок цигарок. Обов'язково сходіть у природничий музей Чикаго, де знімали фільм "Ніч у музеї". Там є складені у повний ріст скелети динозаврів".

За словами мандрівника, найкраще розгледіти місто можна з Уелліс Тауер – найвищого будинку в США.

"Висота Вілліс Тауер 442 метри. Будинок має 110 поверхів. Якщо ще враховувати два шпилі над ним, то висота будинку становить 527 метрів. Туристів пускають на 103 поверх з кількома скляними балконами. Там можна сидіти півдня і просто розглядати Чикаго, фотографуватися і відпочивати. З туристів беруть за вхід 17 доларів",

На вході до ресторанів і розважальних закладів охоронці перевіряють документи, тому повсюди з собою варто носити паспорт чи права.

"Дуже сподобалась чиказька піца. Вона відрізняється від італійської. Сир кладуть на основу, а не зверху. Смакота неповторна", - запевняє Дмитро.

За словами Назарука, перший тиждень важко було розібратися у чиказькому метро.

"Там вісім віток і понад 140 станцій, - згадує турист. – Коли побачив на одній зі станцій метро український прапор, трохи здивувався. Друг з університету пояснив, що Чикаго – місто-побратим нашої столиці Києва".

Зараз ви читаєте новину «Американці із Чикаго їздять в український район їсти вареники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути