четвер, 26 листопада 2009 18:17

За 300 євро німці одружуються в замку

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Львів’янка Оксана Ничипорук у Празі стоїть біля скульптур президентів Вацлава Гавела та Вацлава Клауса. Вони мочаться на карту Чехословаччини
Львів’янка Оксана Ничипорук у Празі стоїть біля скульптур президентів Вацлава Гавела та Вацлава Клауса. Вони мочаться на карту Чехословаччини

У вересні львів"янка 24-річна Оксана Ничипорук їздила у відпустку до Європи. За тижневий тур Польща — Чехія — Німеччина заплатила 370 євро.

— Це була моя перша подорож за кордон. Планувала її заздалегідь. Ще в липні обходила турагентства, хотіла побачити якнайбільше за короткий час.

З агенції "гарячих" путівок Оксані зателефонували за тиждень до від"їзду. З"явилися вільні місця в автобусі.

— Зробили мені знижку 40 відсотків, заплатила всього 200 євро. Ще 35 дала на консульський збір. За екскурсію у Карлові Вари, мисливський замок Моріцбург, королівську резиденцію Сан-Сусі, картинні галереї платила окремо. Витратила 135 євро. Зекономила на їжі. Взяла з дому чай, цукерки, печиво, копчений сир і шинку. Обідала в кафе, там не так дорого, як я думала. За солянку і гарячий шоколад платила 5 євро. Порції вдвічі більші, ніж у нас.

По приїзді туристів поселили в готелі на околиці Праги. У кожному місті їх зустрічав інший гід.

— Після сніданку ми вирушали на екскурсію. Гід сказав, що за рік столицю Чехії відвідують 10 мільйонів людей. Найбільше всіх цікавить готичний собор святого Вітта, збудований 600 років тому, і Карлів міст. На ньому загадують бажання. Чехи бережуть свої історичні пам"ятки. Статуї з мосту вони поховали до музею, на їх місце поставили копії.

До Карлових Вар із Праги їхати майже 2 год.

Температура води у джерелах піднімається до 73 градусів

— Через гейзери, які б"ють з-під землі, клімат там прирівнюють до субтропічного. Ростуть пальми. Температура води у джерелах піднімається до 73 градусів. Є лише дві вулиці, зате повно готелів і санаторіїв. У нас було мало часу. Довелося вибирати між купанням у термальному басейні і прогулянкою містом. Я пішла гуляти. Чехи на вулиці не курять. За це передбачено штраф 2 тисячі гривень на наші гроші. Тому Карлові Вари називають легенями Європи.

У Дрездені Оксані найбільше сподобалася картинна галерея.

— Там є "Сікстинська мадонна" Рафаеля, полотна Рембрандта, Рубенса, Вермеєра. Усюди м"які диванчики, можна сидячи роздивлятися полотна.

У Берліні сфотографувалася біля пам"ятника радянському солдату. У місті Мейсен за 15 євро купила порцелянову чашку з двома блюдцями.

— У Мейсені вперше відкрили секрет фарфору, кожен магазин торгує порцеляною. У німецьких замках дозволяють гуляти весілля. Взяти шлюб у Мейсенському коштує 300 євро, у Моріцбурзькому — 500. Його сходи знімали у фільмі "Три горішки для Попелюшки". А до протестантського костелу охочі одружитися записуються в чергу на два роки наперед.

Зараз ви читаєте новину «За 300 євро німці одружуються в замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути