субота, 28 квітня 2012 05:45

Вода в Азовському морі нагрілася до 18 градусів

— Роботу спланували з чоловіком так, щоб на травневі свята вийшло більше тижня вихідних, — розповідає киянка 28-річна Вікторія Стельмах. — Спершу хотіли в Туреччину, але передумали, як підрахували. Турагентства підняли ціни вдвічі.

Минулого літа родина відпочивала у селищі Кирилівка на узбережжі Азовського моря. Брали 3-річну доньку Анастасію.

—Акліматизації не було. Дзвонила до знайомої в Кирилівку, море прогрілося до 18 градусів. Добиралися торік поїздом до Мелітополя, потім маршруткою ще 65 кілометрів.

Цього року поїдуть у Кирилівку машиною. Зупиняться у триповерховому готелі недалеко від моря. Забронювали номер з двома кімнатами, туалетом, душем, кухнею та кондиціонером за 300 грн на добу. У селищі є приблизно 400 баз. Найдешевше обійдеться оренда квартири — по 30 грн з людини.

— Там не нудно. Два роки тому у селищі збудували найбільший в Україні аквапарк "Острови скарбів". Нарахували 34 водяні атракціони для дітей та дорослих. Гірки дуже круті. В центрі — величезний басейн з аквабаром, а навколо всього "в'ється" штучна річка з гейзерами. Дитину залишали з аніматорами на піратському кораблі, поки плавали у басейні. Також торік відкрили дельфінарій "Оскар".

Голова селища переконує, що цьогорічний сезон буде вдалішим, аніж торішній.

— Декілька років поспіль конкуренти Азовського моря штучно створювали антирекламу азовським курортам, придумували казочки про крокодилів, що втекли до моря із цирку, про різні хвороби та епідемії, - каже голова селища Іван Малеєв. - Кирилівка складає іншим курортам сильну конкуренцію, адже територія залишається найчистішою на всьому узбережжі Азова. Тут немає промисловості, а інфраструктура розваг доросла до кращих європейських зразків.

Зараз ви читаєте новину «Вода в Азовському морі нагрілася до 18 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути