четвер, 30 липня 2009 20:04

Турецька віза дійсна протягом трьох місяців

Турецька віза дійсна протягом трьох місяців

"Мабуть, криза торкнулася й Туреччини, бо ціну візової марки для українців підняли до 20 євро або 30 доларів. Проте росіяни й білоруси купують марку по старій ціні — 20 доларів. Чому ми платимо більше?"

Запитує Марина Волошиненко з Херсона

— Подорожчання візової марки з 1 жовтня 2008 року пояснюється тим, що Україна не спростила режиму в"їзду для турецьких громадян, хоча домовленості були, — пояснює аташе посольства Туреччини Ахмет Чанга, 43 роки.

Громадяни Туреччини сплачують за українську візу від 40 до 90 доларів залежно від мети візиту й терміну перебування. І після подачі документів чекають від чотирьох днів на її оформлення.

За в"їзною візою українець може перебувати у Туреччині до трьох місяців. Однак для росіян і білорусів віза дійсна лише два місяці. Громадяни США и Великої Британії платять за візову марку 20 доларів. Вона видається на три місяці. Для Польщі віза на місяць коштує 15 доларів, а французам візові марки купувати не потрібно.

У посольстві кажуть, цього року путівки на популярні турецькі курорти подешевшали у доларах на 30%. Водночас ціни на провідні європейські курорти зросли від 10 до 30%. Тому в Туреччині спостерігається наплив європейських туристів. На першому місці — німці, на друге до кінця року можуть вийти британці, обігнавши росіян.

Зараз ви читаєте новину «Турецька віза дійсна протягом трьох місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути