субота, 10 грудня 2011 12:00
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко

З російською культурою все нормально

У п'ятницю маю три сценарії вечора: колеги кличуть на пиво, подружка - в кіно, а по роботі відправляють у театр. Просять написати репортаж із святкування 85-річчя театру російської драми імені Лесі Українки. Обираю останнє - як і приємне, і корисне. Беру із собою подружку, яка запрошувала в кіно.

Перших півгодини взагалі не розумію, що відбувається на сцені. Чекала спектаклю з цікавинками історії театру, пікантними подробицями з життя акторів. Свято ж нагадує виступ університетських команд кмітливих і винахідливих. На сцену виходять чотири хлопці, огортають коричневою ковдрою п'ятого. Вихиляючи стегнами, затягують: "Люблю тебя, о мой лаваш, меня приводишь ты в мандраж" під дискотечну мелодію.

Виступ Кадочникової та Шестопалова дуже швидко закінчується

Свято триває третю годину. Соромно перед подружкою, що мусить терпіти це у п'ятничний вечір. Рятує, що сценки ювілейного "капустника" чергують з уривками зі спектаклів. Але виступ корифеїв театру Лариси Кадочникової та Валентина Шестопалова дуже швидко закінчується. І знову - КВК впереміш із російською попсою.

Нарешті оголошують фінальну пісню. Глядачі аплодують і нетерпляче позирають на двері. Я також устигла зголодніти. Але ще півгодини слухаю привітання чиновників. Вздовж сцени виставляють вісім букетів. Кожен супроводжує промова з оберемком ювілейних штампів. Більш-менш щиро звучать хіба слова представника президента Росії.

- Радує, що у вас усе добре. Ми завжди спостерігаємо за вами, бо ви є частиною російської культури, - каже Михайло Швидкой, колишній міністр культури Росії. - А якщо у вас усе гаразд, то і з російською культурою теж - усе нормально.

Зараз ви читаєте новину «З російською культурою все нормально». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути