вівторок, 31 травня 2016 06:55

Зінченка треба брати на Євро-2016

Автор: ФОТО З САЙТА www.isport.ua
  Олександр Зінченко провів другий матч за національну команду України. Дебютував торік у жовтні в домашньому поєдинку відбіркового турніру проти Іспанії
Олександр Зінченко провів другий матч за національну команду України. Дебютував торік у жовтні в домашньому поєдинку відбіркового турніру проти Іспанії

— За результатами матчу можна сказати, що ми недаремно звернули увагу на трьох гравців із Росії, — говорить головний тренер збірної України 67-річний Михайло Фоменко.

У неділю наша команда провела першу товариську гру, готуючись до фінальної частини Євро-2016. В італійському Турині збірна України перемогла Румунію — 4:3.

Другий тайм зіграли три футболісти з чемпіонату Росії. Їх викликали до збірної наприкінці минулого тижня. Це — правий захисник Богдан Бутко, атакувальний півзахисник Олександр Зінченко та нападаючий Євген Селезньов. Перші двоє сезон 2015/16 провели в пермському "Амкарі" й "Уфі" відповідно. Селезньов навесні грав за "Кубань" із Краснодара. В новому сезоні Бутко і Селезньов виступатимуть за "Шахтар". Донецький клуб також хоче повернути свого вихованця Зінченка, в якого закінчився контракт із "Уфою". Але той не хоче виступати в чемпіонаті України. Ширяться чутки, що на нього претендує англійський "Манчестер Сіті".

— Зінченка треба брати на Євро-2016, — вважає колишній нападаючий "Шахтаря" 59-річний Віктор Грачов. — У першому таймі з Рибалкою та Зозулею команда мучилася. Тренери це зрозуміли. Вихід Селезньова й Зінченка дав ширину атаці. Зозуля стелився в підкатах на своїй частині поля, а Селезньов і Зінченко налагодили відбір м'яча на половині суперників. Пішли перехоплення, атаки. На початку другого тайму румунів зім'яли. А ця команда пропустила лише два голи у відборі. Водночас нам не потрібно боятися трьох пропущених м'ячів. Фоменко налагодить дії в обороні.

Не очікував, що гра буде відкритою, атакувальною, запальною. Зазвичай в останніх репетиціях перед важливими турнірами тренери не ризикують. Але успіху на Євро досягають команди, що грають у футбол, а не мучаться. Виняток — збірна Греції 2004 року.

У матчі з румунами відзначив би ще Шевчука й Коноплянку.

Три голи у ближній кут пропустив П'ятов. Чому?

— Він збереться в потрібний ­момент. Добре, що пропустив у товариському поєдинку. У кожного воротаря щороку є два-три провальні матчі.

31 травня Фоменко визначиться з остаточною заявкою збірної України на Євро-2016. Оголосять її 1 червня. Нині команда має 29 футболістів. Залишать 23.

Найближчої п'ятниці в італійському Бергамо наші зіграють з Албанією. Це буде останній контрольний поєдинок перед стартовим матчем на Євро-2016. 12 червня зустрінуться з Німеччиною.

Футбол. Товариський матч

Румунія — Україна — 3:4 (1:1)

Україна: П'ятов — Федецький (Бутко, 46), Хачеріді (Кучер, 46), Ракицький, Шевчук-к (Караваєв, 71) — Степаненко, Рибалка (Зінченко, 46) — Ярмоленко, Сидорчук (Ротань, 67), Коноплянка — Зозуля (Селезньов, 46). Тренер: Михайло Фоменко

Голи: Торже, 23, Алібек, 74, Станчу, 84 — Зозуля, 43, Зінченко, 48, Коноплянка, 54, Ярмоленко, 59

Результати товариських матчів за участі суперників збірної України в груповому турнірі фінальної частини Євро-2016

Північна Ірландія (суперник) — Білорусь — 3:0

Німеччина (суперник) — Словаччина — 1:3

3 червня, п'ятниця. Товариський матч. Національні команди

Албанія — Україна. Початок — 21:30 за київським часом. Бергамо, Італія. ТБ: "Україна", "Футбол 2". Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Зінченка треба брати на Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути