вівторок, 07 червня 2016 00:30

"Здивувати Європу здатні Коваленко, Зінченко, Ярмоленко і Коноплянка"

Футбольна збірна України виграла другий товариський матч на етапі підготовки до фінальної частини Євро-2016. 3 червня здобула перемогу над Албанією — 3:1. ­Раніше, 29 травня, підопічні Михайла Фоменка здолали Румунію — 4:3. Обидва суперники також візьмуть участь у Євро-2016.

— У цих поєдинках збірна України здивувала мене двічі, — каже тренер "Полтави" 55-річний Олег Федорчук. — Неприємно — після провалів в обороні воротаря П'ятова та крайніх захисників Шевчука й Федецького. Ракицький теж був далекий від ідеалу. Ніколи не бачив збірну Фоменка, що так недисципліновано б грала в обороні. Причому в обох матчах. З албанцями ми помилялися не менше, ніж із румунами, але клас суперника все ж виявився нижчий. Натомість наші здивували в атаці. Сім забитих м'ячів у двох зустрічах — коли це таке було? Помітно, що команда грає в своє задоволення. Треба зберегти цей атакувальний кураж. Мрію про те, щоб наші не були скуті під час першості.

Збірна України сильніше проводить другі тайми, ніж перші. Це добре?

— Так. Той, хто мав справу з футболом, знає, що в першому таймі, коли суперник ще повний сил і діє сконцентровано, грати важче. У другому ці два фактори втрачаються.

Назвіть оптимістичний і песимістичний сценарії виступу збірної України.

— Песимістичний — вилітаємо після групового ­турніру. Оптимістичний — виходимо з другого місця й уникаємо в 1/8 збірної Франції, не злякатися своїх же перемог. Але я не радив би футболістам й уболівальникам заганяти себе в оптимістичне чекання, щоб потім не розчаровуватися. Головне для наших — зіграти собі на втіху.

Хто з українців здатен здивувати Європу на цій першості?

— Найперше — Коваленко, Зінченко. Потім — Ярмоленко, Коноплянка. Відповідний потенціал мають оборонець Бутко та півзахисник Сидорчук. Останній — за умови, що буде у формі. Зараз цього не помітно.

7 червня делегація збірної України прибула зі Швейцарії, де проходив останній етап підготовки, до Франції, яка прийматиме Євро-2016. 12 червня наші стартують на турнірі матчем проти Німеччини.

Футбол. Товариський матч

Албанія — Україна — 1:3 (1:1)

3 червня. Бергамо, Італія. Стадіон "Атлеті Адзуррі Італія"

Україна: П'ятов — Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук-к (Бутко, 46) — Степаненко (Тимощук, 90) — Сидорчук (Ротань, 67), Гармаш (Коваленко, 46), Ярмоленко (Зінченко, 77), Коноплянка — Зозуля (Селезньов, 62). Тренер: Михайло Фоменко

Голи: Садіку, 12 — Степаненко, 8, Ярмоленко, 49, Коноплянка, 87

Результати товариських ­матчів за участі суперників збірної України в груповому турнірі Євро‑2016

Німеччина (суперник) — Угорщина — 2:0

Польща (суперник) — ­Нідерланди — 1:2

Словаччина — Північна Ірландія (суперник) — 0:0

Зараз ви читаєте новину «"Здивувати Європу здатні Коваленко, Зінченко, Ярмоленко і Коноплянка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути