вівторок, 21 лютого 2017 00:35

Збірна України здобула на чемпіонаті світу одну медаль

Автор: REUTERS
  Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна (зліва направо) стали срібними призерками чемпіонату світу-2017 з біатлону у жіночій естафеті
Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна (зліва направо) стали срібними призерками чемпіонату світу-2017 з біатлону у жіночій естафеті

Збірна України з біатлону виборола одну медаль на чемпіонаті світу, який завершився в Австрії. Жіноча команда прийшла другою в естафеті 4х6 км. Чемпіонками стали німкені на чолі з Лаурою Дальмайєр. Третє місце посіли француженки.

Тренери українок добре вибудували тактику на гонку. Традиційно змагання почала Ірина Варвинець. Вона відстала на 30 с, але передала естафету сьомою. Другий етап побігла Юлія Джима. Не надто скоротила відрив від лідера за секундами, однак підняла команду на третю позицію. Далі настав час Анастасії Меркушиної. Настя перемістилася на друге місце й зменшила відставання від німецької збірної до 9 с.

Найважче було Олені Підгрушній на завершальному етапі. Адже вона змагалася з визнаними лідерами — Лаурою Дальмайєр, Марі Дорен, Габріелою Коукаловою й ­Доротеєю Вірер.

Олена не змінювала свою звичну тактику. Просувалася в спокійному темпі, поки Дорен та Коукалова витрачали сили, доганяючи її. Усі учасники боротьби за "срібло-бронзу" відмінно стріляли. Тому все вирішила швидкість бігу. Підгрушна зберегла більше сил на фінішний спурт. Почала атаку на невеличкому спускові й потім стрімко побігла вгору. За Оленою кинулася Марі Дорен. ­Виснажена попередніми гонками Коукалова відстала. Підгрушна йшла попереду й зайняла найкращу позицію для фінішу. Француженка наздогнати українку не змогла.

Такий фініш Підгрушної змусив критиків забути про всі попередні невдачі. Виявилося, тренери мали рацію, що не виставили Олену на гонку переслідування. Тернополянці бракувало трьох балів, аби пробитися до найпрестижнішої гонки з масового старту. Підгрушна зекономила сили. Тому змогла викластися сповна — і стала головною фігурою в естафеті. Навіть російські уболівальники зауважили, що українська збірна не залишається без нагород у будь-якому ­складі.

Натомість чоловіки в естафеті не змогли поборотися за медаль.

Стартери Артем Прима й Сергій Семенов відмінно пробігли свої етапи. Та Володимир Семаков і Дмитро Підручний провалилися. У підсумку — шосте місце.

— Нам бракує в естафетній команді бодай одного швидкісного спортсмена, — бідкався після гонки головний тренер українців Юрай Санітра.

У гонці з масовим стартом мала шанс на медаль Юлія Джима. З останнього стрільбища вона вийшла третьою, однак поступилася фінці Кайсі Макаряйнен та Габріелі Коукаловій з Чехії. У фінішному створі Юлю обігнала ще й словенка Тея Грегорін. Результат — шосте місце. Сергій Семенов та Дмитро Підручний фінішували в чоловічій гонці в середині третього десятка.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України здобула на чемпіонаті світу одну медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути