Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 00:45

Засекречений турнір

Наприкінці тижня поновлюються національні футбольні змагання сезону 2011/12 років. Якщо дати, час і місце проведення чергового туру футбольного чемпіонату відомі, а окремі матчі посилено рекламують, то стосовно другого за рангом національного турніру — Кубкa України — інформації поки що немає жодної.

Нагадаю, що востаннє кубкові матчі проводили 28 жовтня торік, коли 16 учасників чергового раунду кубкових змагань визначали чвертьфіналістів.

Минуло чотири місяці. З того часу жодної інформації про час і місце проведення чвертьфіналів у відкритих джерелах немає. Добре, що в мене є план-календар сезону, де вказана дата чвертьфіналів — 11 квітня.

Оце, власне, й усе. Довелося зателефонувати до футбольної прем'єр-ліги, що проводить змагання на Кубок України. Там відповіли, що інформацію про чвертьфінали оприлюднять після жеребкування, що відбудеться невідомо коли. Кінець цитати.

Нагадаю, що в тому ж УЄФА календар наступних Ліги чемпіонів та Ліги Європи з чітко визначеними датами матчів і відповідних жеребкувань опубліковано ще торік. Виходить, що УЄФА, проводячи змагання за участю команд 50 країн, може заздалегідь скласти свій календар, а вітчизняна прем'єр-ліга на це не здатна?

Відповідь може бути простою — а куди, власне, поспішати? От зберуться відповідальні чиновники й усе вирішать. Коли зберуться? Коли вважатимуть за потрібне. Це ж вони проводять змагання.

Чому ж тоді УЄФА так поспішає, складаючи свій календар на роки наперед? Відповідь проста — європейські футбольні турніри під орудою Європейського союзу футбольних асоціацій є комерційними змаганнями. Організатори дбають про те, щоб заздалегідь були готові стадіони, щоб глядачі й спонсори, які заплатять гроші, мали повну інформацію про те, за що платять. Саме тому та ж сама Ліга чемпіонів є надприбутковим турніром, виступити в якому прагнуть усі без винятку футбольні клуби Європи.

Про які прибутки можна говорити в нас, коли за місяць до чвертьфіналів Кубка України невідомо хто з ким і де гратимуть? Якби прем'єр-ліга думала про прибутки, у містах, де мають пройти чвертьфінали, вже готували б стадіони і запрошували на матчі глядачів. Та й командам, що продовжують боротьбу за трофей, було б не зайве знати, з ким і коли їм належить зіграти 11 квітня.

Тож якщо про це все нічого не відомо й ніхто нікуди не поспішає, то і Кубок мало кому потрібен? Тоді не слід дивуватися, що далеко не всі чвертьфінали пройдуть на заповнених глядачами стадіонах.

Зараз ви читаєте новину «Засекречений турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути