вівторок, 06 грудня 2011 00:30

З жеребкуванням нам не пощастило

Найсильнішою групою Євро-2012 називають квартет "В". Група "А", на думку експертів найлегша, там немає фаворитів. Які плюси та мінуси для збірної України, щоб виконати перше поставлене завдання і вийти з групи?

Плюси

1. Календар матчів

Перше: стартуємо проти найлегшого суперника і можемо взяти три очки. Друге: ймовірно, що після перших двох матчів Англія забезпечить собі не тільки вихід із групи, а й перше місце, тому особливо не викладатиметься і програє нам як два роки тому в Дніпропетровську.

2. Дискваліфікація Вейна Руні

Лідер англійської збірної повинен пропустити матч проти України за вилучення в останньому поєдинку відбірного турніру. Англія подала апеляцію, але, враховуючи напружені стосунки місцевої федерації з ФІФА та УЄФА, мало шансів, що її задовольнять.

3. Історія

Ситуації, коли фаворити не виходять до плей-оф, трапляються нерідко. На Євро-2000 Англія та Німеччина грали в одній групі: жодна з команд далі не пройшла. На Євро-2004 до чвертьфіналів не потрапили Іспанія та Італія. Франція обмежилася участю в груповому турнірі на Євро-2008 та Кубку світу-2010. Тобто на кожному великому турнірі гарантовано провалюється хоча б одна топ-команда. Англія та Франція виглядають не такими залізними фаворитами, як Іспанія та Німеччина.

Мінуси

1. Франція

Цю команду ніхто не хотів із четвертого кошика. Не пощастило нам.

2. Попередні товариські матчі

Улітку ми програли і французам, і шведам. Французька трійка Малуда–Бензема–Рібері розірвала нас за 20 хвилин перебування на полі. Що буде, якщо вони гратимуть весь матч? Скандинави вийшли без Ібрагімовича, але все одно виграли.

3. Вирішальні поєдинки в Донецьку

Поєдинки з Францією та Англією проведемо в Донецьку. Збірна там не те, що не вигравала, навіть не мала належної підтримки. Якщо матч плей-оф до Кубка світу не викликав на "Донбас Арені" інтересу, то чому він обов'язково має виникнути на Євро? Тим більше, ціни на квитки будуть ще вищі, ніж на поєдинок плей-оф проти Греції.

4. Невміння грати з топ-командами

Головний аргумент для того, щоб не вірити в невихід наших із групи. Як футболісти з української прем'єр-ліги можуть обігрувати представників чемпіонату Англії, Іспанії та Італії?

Зараз ви читаєте новину «З жеребкуванням нам не пощастило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути