Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2012 05:45

Володимир Кличко проведе ювілейний бій

Захист титулів чемпіона світу за версіями WBA, IBF і WBO в надважкій вазі проведе 3 березня українець 35-річний Володимир Кличко. Його суперником буде колишній чемпіон світу в першій важкій вазі француз 39-річний Жан-Марк Мормек.

Для Кличка-молодшого це буде ювілейний 20-й чемпіонський бій у професіональній кар'єрі. Для Мормека — дев'ятий. Усі попередні чемпіонські поєдинки він провів у першій важкій вазі.

Кличко й Мормек мали зустрітися торік 10 грудня. Однак бій не відбувся через раптову хворобу українця. Володимира госпіталізували 3 грудня з болями в животі й зробили операцію з видалення каменів у нирках.

— Вважаю, що Мормек за всіма параметрами поступається Кличку, — коментує майбутній поєдинок боксер-професіонал Роман Шкарупа, 32 роки. — Кращі роки француза позаду, але й у своїй піковій формі він зміг би небагато поставити завдань перед Володимиром. Козирною картою Мормека була його працездатність і пресинг. Він "навантажував" противника й змушував себе весь час працювати й бути задіяним. Чому я говорю про це в минулому часі? Тому що від колишнього Мормека небагато залишилося. Для того, щоб працювати у своєму звичному стилі, Мормеку потрібно мати дуже добру "функціоналку". Але, судячи з останніх боїв, у нього її немає. Не на руку Мормекові й те, що він давненько не виходив у ринг (останній бій француз провів у грудні 2010 року, перемігши за розділеним рішенням суддів узбека Тимура Ібрагімова. — "ГПУ").

Чи може Володимир недооцінити такого суперника й вийти на бій не надто мотивованим?

— Не думаю. Його величезний досвід і дисципліна змушують шанобливо ставитися до будь-якого суперника. До того ж Кличко напевно захоче закінчити бій нокаутом.

Перед боєм Віталія Кличка з Дереком Чісорою 18 лютого Володимир отримав від Чісори струмінь води в обличчя. А на передматчевій прес-конференції Мормек пообіцяв психологічно зламати Володимира й відібрати в нього всі пояси.

— Це навряд чи вплине на внутрішній стан Володимира, адже подібні ситуації не рідкість у професійному боксі. Думаю, емоції у Володимира будуть під контролем.

Як буде проходити двобій і як він закінчиться?

— Мій прогноз — Кличко переможе нокаутом у середині бою. До цього часу Мормек утомиться від постійної загрози й фірмового лівого джеба Володимира.

Місце проведення поєдинку — "Еспріт Арена", Дюссельдорф, Німеччина.

Початок — 22.15.

Телетрансляція — "Інтер"

Володимир Кличко

Бої — 56 перемог, 49 нокаутів, 3 поразки, 0 нічиїх

Зріст — 198 см

Розмах рук — 206 см

Стійка — правша

Прізвисько — Доктор Стальний молот

Жан-Марк Мормек

Бої — 36 перемог, 22 нокаути, 4 поразки,

0 нічиїх

Зріст — 181 см

Розмах рук — 188 см

Стійка —

правша

Прізвисько — Марксман

 

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко проведе ювілейний бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути