вівторок, 01 грудня 2015 00:55

Володимир Кличко програв уперше за 11 років

Автор: ФОТО: REUTERS
  Володимир Кличко, ліворуч, завдав 231 удару впродовж поєдинку з Тайсоном Ф’юрі. Цілі досягли 52
Володимир Кличко, ліворуч, завдав 231 удару впродовж поєдинку з Тайсоном Ф’юрі. Цілі досягли 52

— Я добре підготувався, але мені бракувало швидкості. Наприкінці бою розумів, що потрібен нокаут. Я точно знаю, що буде матч-реванш, — каже український боксер 39-річний Володимир Кличко.

У ніч на 29 листопада він зазнав першої поразки з 2004 року. За очками — 112:115 двічі і 111:116 — поступився британцю Тайсону Ф'юрі, 27 років. Бій відбувся в німецькому Дюссельдорфі. Новий чемпіон за трьома основними версіями в надважкій вазі залишається непереможним. У його активі 25 перемог у 25 поєдинках, 18 нокаутів. Володимир зазнав першої поразки у професіональній кар'єрі за рішенням суддів. Раніше програвав тільки нокаутом — тричі. Здобув 64 перемоги — 53 нокаутом.

Кличко був дуже обережний, пасивний і не­ефективний. За 12 раундів поєдинку цілі досягли 52 удари з 231-го. Ефективність Ф'юрі була на тому ж рівні. Але він виявився у півтора разу активніший.

Володимир не зміг підібрати ключ до нестандартної манери Ф'юрі. На дальній дистанції перебоксувати габаритнішого суперника не вдавалося. Змінити тактику під час бою теж не вдалося. Необхідно було більше ризикувати. Лише в останньому раунді Кличко пішов напролом. Але ударам бракувало сили і ­різкості.

Бій показав, що Володимир має проблеми з габаритними суперниками. Три роки тому він промучився всі раунди з поляком Маріушем Вахом. Непросто складався і перший бій Кличка з американцем Тоні Томпсоном.

Чи здатен Володимир змінитися у 39 років — покаже матч-реванш із Ф'юрі. Він має відбутися весною або влітку 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко програв уперше за 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути