пʼятниця, 08 квітня 2016 06:20

Володимир Кличко не поїде на Олімпіаду

Український боксер 40-річний Володимир Кличко вкотре заявив про намір виступити на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Це станеться за умови, якщо для Ігор буде місце у плані підготовки до матчу-реваншу з Тайсоном Ф'юрі. Йому Кличко програв чемпіонський титул серед боксерів-професіоналів у надважкій вазі торік.

У лютому 2016-го Міжнародна асоціація любительського боксу (АІВА) вирішила ­дозволити боксерам-професіоналам брати участь в Олімпійських іграх. Президент АІВА Чінг-Куо Ву повідомив, що в червні внесуть зміни в документи організації й на Іграх виступатимуть професіонали. Вони не отримають жодних переваг і проходитимуть стадії відбору, що й любителі.

Бій із Ф'юрі відбудеться не раніш як у червні-липні. Олімпіада стартує в серпні. Володимир за місяць-два муситиме відновитися після чемпіонського бою, здобути олімпійську ліцензію за складними й незрозумілими правилами відбору AIBA, підготуватися до Олімпіади та пере­кваліфікуватися відповідно до специфіки аматорського боксу.

Припустимо, йому вдасться. Але Володимир на Іграх ризикує втратити частину репутації, незалежно від результату. За кого вболіватиме публіка в бою 40-річного суперчемпіона проти вдвічі молодшого спортсмена? Як він там виграє 3-раундовий поєдинок 10-ма джебами за раунд? А якщо влучить правим прямим і відправить аматора в реанімацію?

"Неможливо уявити і прийняти проведення поєдинків між професіональними боксерами, що розвиненіші фізично й мають більш просунутий рівень у плані техніки, і молодими боксерами, які розпочинають свій шлях у цьому спорті. Бокс — це не гра. Не набір очок, як у футболі чи баскетболі. Це — контактний вид спорту, до якого потрібно ставитися серйозно. Тут має переважати здоровий глузд. Функція керівних органів — ­дбати про безпеку і здоров'я боксерів", — йдеться у заяві Всесвітньої боксерської ради. Усе логічно.

Незрозуміло, що Володимирові ловити в цій мутній воді. Хвиля протестів проти участі професіоналів в Олімпіаді наростає. А перед олімпійським турніром, не сумніваюся, досягне піку. Так, можна ставити завдання ще раз увійти в історію — виграти дві Олімпіади з дистанцією у 20 років. Але чи адекватна ціна питання у порівнянні з репутаційними ризиками?

Складається враження, що заяви Володимира про бажання взяти участь в Олімпіаді є піар-акцією без серйозних намірів. Її неможливо реалізувати.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко не поїде на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути